Dissonantie

Een online bijeenkomst.

-“Oh het was echt ver-schrik-ke-lijk! Ik heb het hele weekend in mijn bed gelegen. Zo benauwd, zo benauwd! Ontzettend moe ook. Ik ben er nog ondersteboven van. Heb heel veel geslapen maar nog niet genoeg. Mijn arme longen. Ik zeg het je, ik heb de dood in de ogen gekeken! En dat nog maar van een vaccinatie. Ik had echte Covid echt niet overleefd hoor, ik zei het toch! Och wat erg allemaal. Zo bang voor mijn gezondheid. Ik ga echt niet werken zolang er nog van die ongevaccineerden rondlopen”

*”Nou, voor Covid ben ik nog niet zo bang. Ik neem het vaccin niet. Misschien wil ik nog wel kinderen weet je, en we weten nog niks van de lange termijn. Bijwerkingen en neveneffecten enzo. Tis gentherapie, snap je? Hadden ze maar een vaccinatie tegen kanker, die nam ik meteen! Daar ben ik pas echt bang voor, kanker. Slapeloze nachten. Ik doe er alles aan om dát te voorkomen. Gelukkig is dat dan niet besmettelijk…”

PAUZE.

Beiden: “ff sigaretje roken”.