Dagboek van een dertigplusser met een rampzalig liefdesleven die geen dagboek bijhoudt en het stom vindt dit te delen maar stiekem dat van anderen graag leest, dus: hierbij

Maandag
Goed vooruitzicht: ik werk maar twee dagen deze week. De rest van de week heb ik allemaal leuke dingen gepland staan. Waarom ik niet de hele week vrij heb genomen, vraag je? Geen idee. Soort van compensatiedrang uit een misplaatst schuldgevoel, terwijl ik gewoon vakantieuren heb opgenomen en niemand met mijn werk op heb gescheept.. raar, ja. Zo ben ik.

Ik heb me voorgenomen om lekker vroeg te beginnen met werken. Heb genoeg te doen. Als ik plannen maak, ben ik echter niet zo realistisch. Ik hou niet van vroeg opstaan, maar dat vergeet ik eigenlijk altijd weer. Ik snooze zo vaak dat het niet meer grappig is en moet me dan weer haasten. Ontbijt dus: niks.

Aangezien al mijn uitjes deze week in Amsterdam plaatsvinden, bedenk ik me dat ik er net zo goed kan blijven slapen en check in de trein naar werk wat hotels en airbnbs. Die zijn zo achterlijk duur dat ik daar snel van genezen ben.
’s Avonds kijk ik natuurlijk Spoorloos en het Familiediner. Ik kijk dan wel vrijwel geen tv, maandag is mijn emo-avond zoals iedereen weet en dan zit ik aan de buis gekluisterd. Ik zie echter geen minuut van de geplande tranentrekkers. Zodra ik namelijk mijn bank aanraak, val ik in een diepe slaap. Om 4 uur ’s nachts word ik wakker, trek mijn uitgedroogde lenzen uit mijn ogen, poets mijn tanden en ga in mijn bed liggen voordat over een kleine 3 uur mijn wekker weer gaat.

Dinsdag
Had weer het voornemen om vroeg op te staan, beetje te sporten, ontbijten en vroeg naar werk te gaan. Het leven van een fitte verantwoordelijke volwassene zeg maar. Het werd weer een hele hoop gesnooze en daarna met een lege maag naar werk toe.

In de trein hoor ik een stel oudere vrouwen praten over Sint Maarten. Dat ze daar eens dankbaar moeten zijn, dat ze niet bij Holland willen horen maar hun hand wel ophouden, dat ze toch een berg zijn, dus ze dan maar een grot erin graven en daarin hulpgoederen moeten opslaan en nog een hoop meer bullshit. Ik kijk ze één voor één smerig aan, zucht en ga muziek luisteren. Passieve agressie, voor meer heb ik de kracht op het moment niet.

’s Avonds doe ik iets wat ik niet meer wilde doen: discussiëren op internet. Ik stop op tijd, lak mijn nagels en lees dan een boek. Of eigenlijk, doe ik een poging daartoe. Het feit dat ik dat weer liggend onder een deken op de bank doe, helpt niet: ik word weer midden in de nacht wakker, in eerste instantie niet wetend wie, wat en waar ik ben. De kaarsen die ik voor de gezelligheid had aangestoken, branden nog. Ik denk terug aan hoe boos ik op mijn moeder werd, die overal in huis brandende peuken vergat en vraag me tegelijkertijd af wat ik met mijn leven aan het doen ben, trek mijn vastgeplakte lenzen uit mijn ogen, poets mijn tanden en ga in mijn bed liggen zonder dat ik dalijk hoef te snoozen.

Woensdag
Ik ben vrij dus ik slaap uit. Daarna ga ik uitgebreid brunchen. En ik kan het niet laten, dus beantwoord wat mailtjes met mijn werkmobiel. Die ik daarna resoluut uitzet.

Ik dacht er vandaag leuk uit te zien met mijn jeansrok en panty. Ik zie nu echter dat mijn beenhaar lang is en door de panty heen komt. Ik schaam me met terugwerkende kracht kapot, want al de hele week heb ik dit soort combinaties aan, denkende dat ik zo cute ben. Lui als ik ben, besluit ik dan maar dat ik schijt heb en een feminist ben en ik ga dus naar mijn eerste uitje van deze week. Dat uitje is een theaterstuk in de Bajes. Ik ga met collega’s. Werkgerelateerde materie en gewoon gezellig. Ik zit naast een mooie man die alleen is gekomen en soms raken onze armen elkaar. Dan gaan we allebei niet verzitten. Hij pakt een kauwgumpje en ik zie het als een hint. Ik vind het megaspannend en tegelijkertijd moet ik om mezelf lachen: dit is de status van mijn liefdesleven! Meer gebeurt er verder niet.

Eenmaal thuis besef ik me dat ik morgen niet vroeg op hoef, ik hoef zelfs helemaal niks! Dus ga ik vanaf een uur of 1 ’s nachts helemaal los. Ik doe de afwas, sorteer de was, boen de wc, hang kleren op, ga met de cavia’s op de bank zitten en lees een boek. Gelukkig zijn mijn buren allemaal hoogbejaard, die horen toch niks. Om 7 uur ga ik slapen. Wat een heftig leven heb ik toch ook…

Donderdag
Ik word wakker en denk aan een vriendin van me. Snel weer afspreken. Ze maakt altijd zulke mooie foto’s. Ik kijk even op haar Instagram. Was het plan dan. Wat ik echter te zien krijg, is een ‘deze pagina is prive’. En ze is 1 volger armer. Mij. Apart. Ik besluit er dan maar helemaal korte metten mee te maken en haar contact te verwijderen. Uiteraard krijg ik het voor elkaar om haar niet alleen te selecteren, maar gelijk ook te bellen. Ik hang maar gewoon op. Op de app met de vraag of ik haar zojuist belde, reageer ik niet. Lijkt me het makkelijkst.

Na mijn sleutels, mijn ov-chipkaart en mijn ticket kwijt te zijn geweest en terug te hebben gevonden (dagelijks ritueel), ga ik weer op weg naar Amsterdam. Een concert met vrienden dit keer. Ik ben zo dom geweest om een Tinder-match van deze plannen te vertellen. Hij wil langslopen. Ik vraag me af waarom je langs iemand wil komen lopen die je niet kent en die met anderen is, en die in een drukke rij staat. Gelukkig leest hij net op tijd (na een maand praten) mijn profiel eens goed en vertelt dat hij veel kleiner is dan ik. Reden voor mij om aan te geven dat ie dan maar beter thuis kan blijven. En bewijs dat mannen 9 vd 10 keer profielen niet lezen. Heb ik voor niks op een informatief, grappig stuk tekst zitten broeden! Het concert is overigens super leuk. Ik ga schor maar voldaan weer naar huis. Thuis spendeer ik wat uurtjes op internet, op zoek naar nieuwe muziek. Ben erg blij met mijn Spotify abonnement, echt de investering van het jaar.

Vrijdag
Gesolliciteerd naar een nieuwe vrijwilligersfunctie.

De wekker gezet om in de presale tickets voor een concert te kopen, wat gelukt is.

Nieuwe hobby/poging fitgirl te worden gestart: zwemmen. Vandaag voor het eerst van mijn leven van de hoge duikplank gegaan. Het was toch eigenlijk wel eng, maar ik deed het maar. Ik had spontaan hartritmestoornissen.

Het spannendste gedeelte van vanavond was dat moment dat ik solo naar een concert ging en een erg butchy lesbische vrouw me wilde versieren en ik ervan overtuigd was dat dat kwam door mijn houthakkersblouse. Ik maak altijd grapjes over houthakkersblouses en lesbo’s. Helaas blijk ik dus weer eens gelijk te hebben.

Zaterdag
Ik ruim goed op en breng veel shit naar de Kringloop. Ik kom ook weer terug met veel shit uit diezelfde Kringloop…dat schiet natuurlijk niet op.

Wat ik doe op zaterdagavond? Dé avond om op stap te gaan, mensen te ontmoeten, mensen mee naar huis te nemen? Ik scheer mijn benen, verwijder mijn snor, neem een masker, eet een heel pak gevulde speculaas achter elkaar op en lees een boek. Sinds kort doe ik dat weer veel dus ik wil dan alle boeken van de wereld hebben. Ik bestel drie boeken en leg een lijst aan van de boeken die ik nog zou willen hebben.

Ik bereid mijn eerste solotrip naar een stad die ik niet ken voor. Heb discussies over daten en mannen en vrouwen met een single vriend.

Ik fiets naar mijn zus, wat ik echt heel knap van mezelf vind, maak daar op de spelletjesavond iedereen helemaal kapot, en fiets midden in de nacht met een drankje (die heel goor was) op weer naar huis. Voel me zo Hollands terwijl ik het doe, maar het is eigenlijk te koud voor dit soort geintjes.

Zondag
Laatste vrije dag.
Uiteraard word ik grieperig. Komt vast door dat fietsen. Gelukkig niet aan het begin van de week, dat was een stuk vervelender geworden. Ik maak mijn toverdrank: thee met aspirine, gember, citroen, honing, nootmuskaat en alles wat ik nog meer in de keukenkastjes kan vinden. Het helpt wonderbaarlijk snel.

Ik besluit er redelijk vroeg een eind aan te breien, morgen begint weer een nieuwe drukke week en die wil ik fris beginnen. Waarom ik dan op het geweldige idee kom om tot diep in de nacht YouTubefilmpjes over puisten, ingegroeide haren en abcessen te gaan kijken: Joost mag het weten. Dat zijn weer vier uur die ik nooit van mijn leven meer terug krijg. Mocht ik ooit een carrièreswitch moete maken, dan weet ik wel welke kant ik opga. En als iemand mij wil verrassen en een heel gelukkig meisje wil maken, dan zorgt ie dat ik een dag mee mag lopen met een pukkeldokter, of laat mij zijn abces uitknijpen #hint