Lieve vrouwen met een mening:

Het is mogelijk om een punt te maken met je kleren aan. Echt.

Ik had hier een heel mooi stukje, puntsgewijs, fijn uiteen gezet enzovoorts etcetera. Begin, midden, eind: helemaal compleet. Wilde de computer niet meewerken en was ik alles ineens kwijt.

Daarom nu maar gewoon een uitgeklede (haha!) versie.
Ik vind het helemaal leuk en goed dat mensen blij zijn met zichzelf, dat body positivity hip is. Lekker fit girl zijn als je wilt, je kind de borst geven is niet raar en moet gewoon kunnen, en als jij verliefd bent op je eigen vetkwabben dan ben ik superblij voor je; meer mensen zouden wel wat meer self love kunnen gebruiken.

MAAR! Dat wil niet zeggen dat je te pas en te onpas, op de meest onlogische plekken daarvan plaatjes in je halfblote reet moet schieten en die het net op moet slingeren. Wat mij betreft sla je dan de plank mis. Wat mij betreft ben je dan nog steeds naar de likes en de goedkeuring van een ander aan het vissen. Wil je gewoon (negatieve) aandacht. En verbloem je dat met een zogenaamd valide boodschap. Eentje van emancipatie, vrijheid van meningsuiting, zelfacceptatie bijvoorbeeld. Ik heb het eerder gezegd en vind het ook nu weer toepasbaar:  mensen die zo hard iets willen bewijzen, zichzelf overschreeuwen, geloven vaak helemaal niet in hun eigen punt…vandaar dat ze die elke keer moeten onderstrepen, bekrachtigd moeten worden.

Ik kan jouw ’thunder thighs’ ook heel goed zien als ik niet je putten kan aanwijzen. Ik geloof best dat jij lekker in je vel zit en je eigen plan trekt zonder dat ik ook kan zien waar jij je ondergoed koopt. Catch my drift? Wat mij betreft bewijs je jezelf, en de vrouwelijke helft van de bevolking, een veel grotere dienst door niet te vallen voor sex/naakt sells. Gaat selflove vooral jezelf aan en heeft dat eigenlijk vooral met je binnenkantje te maken. En maak je liever je punt zonder jezelf ook tot doelwit en fapmateriaal te bombarderen. Dat is pas vrijheid. Dat is pas sterk.

Vind ik.