Changes are gonna come

Its been along time coming
But I know a change is gonna come, oh yes it will – Sam Cooke

Yes! Veranderingen, ze komen eraan. Klinkt lekker mysterieus he? Maar ik meen, of eigenlijk, hoop het wel. In 2013 ben ik begonnen met opruimen. Mijn hoofd, mijn huis, mijn computer, mijn telefoon, kortom: mijn leven, zat nogal vol met van alles. En die rommel vreet energie. Das niet zo lekker voor de batterijen, niet in de laatste plaats die van mezelf. Dus besloot ik: ik ben niet langer bereid het mezelf moeilijk te maken door die met die zooi te blijven zitten. Opruimen dus! Dat betekent dingen de deur uitdoen. Onder ‘dingen’ mag je mensen, spullen, gedachten en gedragingen verstaan.

Het eerste tijdschrift dat ik pakte, ik geloof een Esta uit 2010, kopte iets als: ‘Opruimen! Schoonmaken in huis en geest’. Toen moest ik wel doorzetten natuurlijk, want toeval bestaat niet zegt mijn lieve en zeer spirituele vriendin Saskia altijd.

Best eng hoor. Want je weet niet of het wel zal uitpakken zoals je wilt. Doe je er wel goed aan? Wat als je nou net dat ene nodig hebt? Wat als ze je niet meer zo aardig vinden? Maar je wilde zo graag dat dat ene zou werken! Je hebt er zoveel tijd en moeite ingestopt. Ja, daar doe je goed aan, is mijn ervaring. Er zijn helaas deuren dichtgegaan. Maar wat bleek? Er gingen er net zo hard ook veel weer open. En nieuwe dingen, inspiratie, aanbiedingen en positieve energie van anderen was wat ik erachter vond. Ik heb geleerd dat geduld echt een schone zaak is en veel situaties zich vanzelf oplossen. Tegelijkertijd is knopen doorhakken ook echt een must, iets waar ik, net als met loslaten, nogal wat moeite mee kan hebben.

Maar een leven zonder uitdagingen is geen leven. Ofzo. Dus we gaan er in 2014 gewoon lekker mee door. En 2014 gaat veranderingen met een grote V brengen, ik voel het aan mijn water en ik visualiseer mij een ongeluk.

Wat gaat er dan allemaal veranderen? ZoetZuur, ten eerste. Niks geks hoor (denk ik), maar een frisse nieuwe look is echt nodig. Ik ben een ware noob, dus bare with me. Meer en anders bloggen is sowieso een doel.

Persoonlijk zou ik erg graag een andere baan willen. Ook wil ik graag verhuizen, misschien wel naar een andere stad. In de tussentijd (want dat vlot niet zo), heb ik een aantal klussen in huis staan die echt eens gedaan moeten worden. Mijn 10.000 losse recepten eens gaan uitproberen bijvoorbeeld. Goed voor de nieuwe sectie Food op de blog ook nog eens. Ik heb ook nog muren te behangen, deuren te verven, zeshonderd creatieve en duurzame projecten uit te voeren, muziek uit te zoeken…

En dan heb ik ook nog eens goede voornemens. ‘Normaal’ doe ik daar niet aan, maar het kan geen kwaad natuurlijk. Dat was eigenlijk de aanleiding van deze post, maar die voornemens zijn zo standaard, dat willen jullie helemaal niet weten.

Changes are gonna come! Volgend jaar rond deze tijd zullen we weten hoe groot die V in 2014 was…. Spannend.