Simpel vreemdgaan

‘Gun jezelf de opwinding, zonder dat je in de problemen komt’. De slogan van SecondLove.nl. Vrouwen en mannen die daar profielen hebben waar ze elkaar kunnen ontmoeten om eens lekker vreemd te gaan. Omdat hun relatie saai is, omdat ze zich genegeerd voelen door hun partner, omdat het eigenlijk gewoon kan en ontzettend makkelijk gemaakt wordt.

Het platform speelt klaarblijkelijk in op de behoefte vreemdgaan. Er zijn mensen in relaties die vinden dat ze mogen leven, dat ze wat mogen voelen, maar willen wel bij hun partner blijven. Ze willen lekker rollenbollen met Jan uit een andere stad. Elke dag wordt keurig de geschiedenis uit de PC gewist, zodat er niemand gekwetst wordt. Genieten van de spanning en ze kruipen lekker naast hun partner. Zo simpel en zwart/wit is het. Voor mij.

Vreemdgaan is er. Daar kan ik heel kort over zijn. Er zijn mensen die vreemdgaan, ze hebben het meegemaakt of doen het beide. Vreemdgaan lijkt zo gewoon te zijn als een pak melk kopen in de supermarkt. Nu in het digitale tijdperk wordt het de vreemdgangers extra makkelijker gemaakt.

Ik ben allesbehalve verbaasd dat dit is ontstaan. SecondLove bestaat al een enige tijd. Er is zelfs al enige concurrentie. VictoriaMilan.nl. Zij werken onder het mom: “Herleef je passie”. Naast deze twee sites zijn er een tal van informatieve websites waar je alles kan lezen over vreemdgaan. Hoe je moet vreemdgaan, wat je moet doen als je partner er achter komt, hoe je het beste alles kan verbergen. Lekker makkelijk. Zelf nadenken hoeft niet meer. Oh, en er wordt natuurlijk ook beschreven hoe je iemand kan herkennen die vreemdgaat.

Wij leven tegenwoordig in een cultuur waar alles makkelijk is. Schoenen kopen met drie klikken. Boodschappen worden in de keuken afgeleverd en die nieuwe wasmachine, daar hoef je niet eens meer voor naar buiten. Waarom zou dat met vreemdgaan niet kunnen?  Daar spelen die websites heel slim op in. Lekker makkelijk mensen zoeken die met jou willen vreemdgaan. Dan hoef je niet eens een beetje moeite te doen om je relatie te verbergen. Het werken voor de relatie lijkt voor sommigen niet weggelegd.

Ja, ik weet het. Soms heeft iemand alles geprobeerd, maar het werkt allemaal niet. Dan grijp je automatisch en volkomen logisch naar vreemdgaan. Toch? Lijkt me niet. Je spullen inpakken en wegwezen is ook een idee. Het is vast allemaal gecompliceerder. Er zitten wel 1000 scenario’s in mijn hoofd over hoe het zou kunnen dat men iemand wil belazeren waar ze van zeggen te houden. Ik kom elke keer uit op hetzelfde punt: vreemdgaan is vreemdgaan, wat er ook aan de hand is.

Internet is een poel voor mensen die van vreemdgaan een sport maken. Even de open-relaties terzijde gelaten. Op Twitter ontvangen mensen berichtjes, zo ook ik, van mensen die huisje-boompje-beestje hebben, maar toch nog even spannend willen doen met anderen. Ik kijk er amper nog van op. Het hoort er gewoon bij, lijkt het. En het is makkelijk, dus waarom zou er geluisterd worden naar dat gekke stemmetje, wat men ook wel geweten noemt, in je hoofd?

Het is duidelijk dat alles lekker makkelijk wordt. Het bij elkaar blijven is makkelijk, want je hoeft niet te werken voor je relatie om de spanning erin te houden. Gewoon vreemdgaan, via Second Love en VictoriaMilan wordt dat gewoon even voor je geregeld. En komt je partner erachter? Even googlen en dan weet je ook weer hoe je dat kan oplossen. Oh, het is zo simpel.

 

6 antwoorden
 1. Sanne
  Sanne zegt:

  En drúk dat het daar is. Toen ik net single was heb ik me daar ingeschreven. Uit verbaasdheid dat zoiets uberhaubt bestond en vooral uit nieuwsgierigheid. Niet te geloven hoeveel mensen dit doen. En dit is dan nog ‘openbaar’. Nooit afgesproken overigens, gewoon met mijn account rondgekeken en had binnen no time een uitpuilende inbox met verzoekjes.

  Beantwoorden
 2. Tommy
  Tommy zegt:

  Grappig stuk!
  Maar als het duidelijk is dat zo’n site alleen voor vreemdgangers bedoeld is, weet iedereen waar die aan toe is. Dat is heel wat beter dan al die getrouwde gasten die op Relatieplanet net doen alsof ze in scheiding liggen en iedereen de hemel beloven. Dat zijn de seriële neukers, die bosjes vrouwen ongelukkig maken.
  Ik kan me voorstellen dat SecondLove een uitkomst is voor mensen, die vanwege kinderen of financiële toestanden bijna onlosmakelijk aan elkaar vastzitten, maar die snakken naar wat begeerte en een passionele omhelzing. Je leeft tenslotte maar 1x.

  Beantwoorden
 3. Jennifer
  Jennifer zegt:

  Ik keek laatst tv met mijn vriend en toen kwam er een reclame voor deze site voorbij. Mijn reactie was ook “nou, vriendje, het wordt je wel erg makkelijk gemaakt!”.

  Maar ja, het gebeurt zoveel, en hoewel ik mijn vriend vertrouw en wij beiden hebben uitgesproken monogaam te zijn, ik zie zoveel mensen uit elkaar gaan doordat er een is vreemdgegaan. Tja…

  Beantwoorden
 4. Anouk
  Anouk zegt:

  Welke reden iemand dan ook mag hebben om vreemd te gaan: ik snap niet dat je daar een website voor nodig zou moeten hebben. Geen idee of die site de diensten betaald aanbiedt, maar er geld aan uit geven zou ik al helemaal raar vinden. Misschien is de garantie dat het discreet is, wel wat het aantrekkelijk maakt.. anders zou ik het ook niet weten. Je kunt je afvragen of je idd zo anoniem bent op zo’n site. Kom je dalijk je partner tegen 😀

  En of het vreemdgaan tegenwoordig makkelijk of makkelijker is: misschien. Maar de kans om betrapt te worden lijkt me ook veel hoger nu.

  Beantwoorden
 5. Tommy
  Tommy zegt:

  Bij nader inzien ben ik het wél met je eens, Anouk. Met zo’n site wordt vreemdgaan een treurig soort clubgebeuren. Zoiets als de Pro-Ana sites voor anorexiameiden. Of de kaviar sites voor poepfetisjisten.

  Nee, dan kan je die ogen vol begeerte maar beter live tegen het lijf lopen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *