Dweil of gewoon vrijgezel? [gastblog]

Doordat ik de afgelopen 4/5 jaar onder een steen heb gelegen, heb ik geloof ik het een en ander gemist op gebied van daten, relaties en scharrelgebied. Tegenwoordig is er schijnbaar een totaal nieuwe (voor mij althans) benaming voor vrouwen die ‘’makkelijk’’ zijn. We zijn ‘’gepromoveerd’’ van sletten tot dweilen, hooray voor ons!

De steen waar ik de afgelopen 4/5 jaar onder heb gelegen is een metafoor voor mijn langst durende relatie ooit. Jaja, ruim vier jaar. Petje af voor mij (en hem uiteraard, hij heeft het toch maar mooi uitgehouden met deze emotionele goudmijn). Doordat wij als stel altijd zo ‘’steady’’ waren -dacht ik destijds- is alles geloof ik een beetje aan mij voorbij gegaan.

Natuurlijk hoorde ik hier en daar wel eens dat er nog steeds klootzakken bestaan die vreemdgaan of andere chickies warm houden terwijl ze thuis de brave partner uithangen, maar ik had het goed met mijn vent, ik had het maar getroffen, dacht ik. Hij ging niet vreemd, kwam altijd thuis, ik wist precies waar en met wie hij uithing, kwam braaf of mijn rug krabbelen als ik ziek was en hield zelfs mijn haar vast als ik weer eens mijn complete maaginhoud aan het uitbraken was.

Ach wel, zoals je al leest was ook hij niet perfect en ben ik inmiddels weer onder mijn steen vandaan gekropen en mij weer beetje bij beetje bloot gaan geven aan andere mannen en gaan ‘’scharrelen’’ met een oude bekende. Ik wist tenslotte van hem welke kunstjes hij kon en wat ik aan hem had: helemaal niets.

Mijn ex zit inmiddels al weer zwaar onder de plak en heeft zelfs een heuse relatie met haar op Facebook. Wat ik natuurlijk ontzettend stom vind, pure jaloezie natuurlijk! Hij is/was van mij, afblijven lelijk wicht! Ze is echt lelijk, sorry. Als ze knap was had ik het ook eerlijk gezegd hoor! Echt!! Maar goed, ze drinkt bier, gaat op de eerste date al met hem naar bed, wat ik hem al maanden weigerde, dus dan kan het voor hem al niet meer stuk natuurlijk en ze houdt nog van boten en festivalletjes ook.

Nadat ik mij weer open was gaan stellen en in contact was gekomen met een andere leuke man via Facebook en met hem was gaan chatten, nummers had uitgewisseld en was gaan sms’en; je kent het wel, kreeg ik weer een beetje de kriebels, ik dacht: Oeff, hij is wel echt leuk. Zo sprak hij in ieder geval wel en ik wist al hoe hij eruit zag: yummy! Ik had hem vroeger al eens voorbij zien lopen in de buurt waar ik ben opgegroeid en toen dacht ik al: hij mag er best wezen.

Meneer bleek geïnteresseerd te zijn in een date met mij en gaf duidelijk aan dat hij mij leuk vond maar ik was daar nog niet echt aan toe, dus had ik eerlijk bekend dat ik het stiekem erg eng vond om af te spreken met hem, waarop hij niet meer reageerde op mijn sms. Ik heb het laten bekoelen en sprak hem afgelopen week weer op Facebook via de chat, hij gaf toen aan dat hij was geschrokken van mijn reactie en het als persoonlijke aanval had ervaren. Ik natuurlijk uitgelegd dat dit helemaal nergens voor nodig is en hij beloofde mij weer te gaan lastig vallen door contact te zoeken.

Afgelopen zaterdag zou ik een paar vrienden uitnodigen om bij thuis gezellig spelletjes te gaan spelen onder het genot van een hapje en een drankje en ik trok mijn stoute schoenen aan en belde hem gewoon. Ik dacht: lekker veilig, met mijn vrienden erbij, hoef ik niet zo nerveus te zijn wanneer ik hem dan daadwerkelijk ontmoet en hij had eerder al aangegeven voor een spelletje en een biertje te porren te zijn, dus ik al mijn moed bij elkaar geraakt en hem gebeld. Drukt hij mij gewoon weg!! Het loeder. Ik natuurlijk zwaar op mijn ….. getrapt en besloot mijn aloude scharrel dan maar uit te nodigen en die kwam nog ook, ik was helemaal flabbergasted maar goed, op zich wel grappig dat hij dus gewoon echt kwam. De eerste tien minuten dat hij binnen was dacht ik: o, God, hoe zal dit toch gaan verlopen, hij voor het eerst, tussen mijn vrienden, hmmm. Maar toen we eenmaal met een spelletje ‘’Wat ben ik‘’ begonnen en hij ‘poffertje’ op zijn kaartje had staan, lachte ik al mijn nervositeit, ja, zelfs met aloude bekenden heb ik er last van, weg en was dat het begin van een zeer gezellige avond.

Het leermoment volgde toen mijn vriendin ‘dweil’ op haar kaartje had staan en hij haar als hint gaf dat dit dus een benaming is voor vrouwen die nogal gemakkelijk zijn. Wij allemaal verbaasd en zeer geïnteresseerd natuurlijk, noemen jullie ons vrouwen echt zo? De benaming dweil kon natuurlijk pas uitgebreid besproken worden nadat zij had geraden wat zij was, wat nog zo’n tien minuten later was. We hebben hem bestookt met vragen over deze ‘’dweil’’ en hij was minstens net zo verbaasd dat wij dit niet wisten als wij waren met deze benaming. Ik vroeg mij direct af of hij mij ook als een ‘’dweil’’ zag. Dit heb ik natuurlijk pas aan hem gevraagd nadat hij weg was, veilig over de Whatsapp, waarop hij antwoordde met: ‘nee hoor’. Ik helemaal gerust natuurlijk, ik ben tenslotte al bijna 5 jaar niet met hem naar bed geweest, we douchen alleen maar samen, compleet onschuldig (ahum).

De dweil bleef toch wel een beetje in mijn hoofd rondspoken, vrij respectloos om vrouwen als dweilen te zien en ons zo te benoemen, natuurlijk zijn er altijd exemplaren die erom vragen, maar toch! Of het nu echt een power-up is weet ik ook niet.

Meneer de scharrel is nog even op bezoek geweest, hij was ziek van zijn werk vertrokken en kwam even een ‘’knuffel’’ halen. Yeah, right. Hij ging niet eens zitten en zakelijk als altijd zei hij: ‘geef me een knuffel dan’, waarbij ik direct voelde dat zijn bloed op bepaalde plaatsen nog altijd even goed circuleert als altijd. Hij begon mij te betasten op de wat intiemere plekken en ik dacht: ja dag! Het is al ruim een half jaar geleden en nam hem mee naar boven. Meneer de scharrel is nogal gecharmeerd van een kunstje dat ik kan, dus ik dacht: let’s give the man a break, hij is tenslotte ziekjes. Wel, vrijwel direct nadat ik erachter kwam dat hij nog steeds goed kon sproeien, ging hij half brakend naar de badkamer en gooide erg charmant het een en ander dat hem dwarszat neer in mijn wasbak. Hij kwam terug en trok direct zijn kleding weer aan en nog geen twee minuten later was hij weer verdwenen. Daar stond ik dan, nog steeds geen porno, tssk.

Nadat hij weg was, begon er wat aan mij te knagen. Ik voelde me er toch niet prettig bij dat ik al mijn kunstjes mag vertonen en er jack shit, niks nada noppes voor terug krijg, behalve een half kotsende man, wat witte spray tan en het gevoel dat ik misschien een dweil ben. Wat ik natuurlijk pertinent weiger te zijn. Een dweil heeft tenminste nog een seksleven, ik mag alleen maar kunstjes vertonen en krijg er niets voor terug.

Dat ik weiger om zijn dweil te worden, heb ik hem natuurlijk wel laten weten. Hoe ziek hij ook mocht zijn, het zat mij niet lekker en ik heb hem duidelijk gemaakt dat wanneer ik mij ooit weer zo voel in of buiten zijn afwezigheid, hij beter weg kan blijven.

Dat is dan mijn verse vrijgezellenleven, ik doe het goed he? 😛
Nog steeds geil maar absoluut geen dweil!

Tara- Een 31 jarige, zelfstandige single en grote zus. Noemt zichzelf creatief, loyaal en semi-sociaal. Heeft lange benen, is niet zo goed in relaties, wel aandachtsgeil en koopziek. Is daarnaast rusteloos, onzeker, zoekend en verliefd op haar katten en de liefde.

13 antwoorden
 1. Tommy
  Tommy zegt:

  Soms snap ik vrouwen niet. Uhh váák snap ik ze niet. Ze raken helemaal van slag als hun vent fysiek vreemdgaat. Maar als hij in z’n fantasie met andere vrouwen bezig is terwijl hij het met haar doet, vinden ze het oké. Waarschijnlijk omdat vrouwen tijdens het vrijen ook vaak aan anderen denken.
  Wat is dat voor hypocriet gedoe?! Wie kan me dat uitleggen.

  Beantwoorden
 2. Tara
  Tara zegt:

  Hoe weet jij als partner dan dat jouw vriend of vriendin over een ander fantaseert wanneer hij/zij met jouw bezig is?

  ”Ohhh, schatje ik ga nu heerlijk met je vrijen terwijl ik aan …. Rene denk (lekker unisex).”

  Lijkt mij niet echt iets om tussen de lakens te delen, maar goed, wie ben ik? Ik zou het in ieder geval niet oké vinden wanneer mijn partner dit met mij deelt. Ga dan maar lekker aftrekken ofzo, met je Rene. Als ik het niet weet, geen probleem. Wat niet weet, wat niet deert.

  Ik bedoel. als ze niet weet dat hij in zijn fantasie met andere vrouwen bezig is, hoe kan zij er dan van wakker liggen?

  Mijn man mag overigens best fantaseren over andere vrouwen hoor, zolang hij het woord maar niet bij de daad voegt en het maar niet met mij deelt. Hypocriet, Schmypocriet!

  Ik fantaseer overigens nooit over een andere man terwijl ik met iemand bezig ben, maar goed ik heb momenteel dan ook geen seksleven.

  Misschien moet ik het eens proberen, fantaseren over Blair Redford, wanneer ik weer eens een seksleven heb …. misschien kom ik dan nog klaar ook!

  Beantwoorden
 3. Tommy
  Tommy zegt:

  Haha moest lachen om jouw reactie. Je hebt natuurlijk gelijk dat je je fantasieën normaal niet deelt als je ‘bezig’ bent. Maar ik bedoel eigenlijk: ik heb dit al met verschillende vrouwen besproken en verreweg de meesten zeiden dat het ze niet veel kon schelen of hun partner aan een ander dacht ALS IE HET MAAR NIET ECHT DEED.
  Tja, dan denk ik: lichamelijk ontrouw of geestelijk ontrouw, what’s the fucking difference?! (om een toepasselijke beeldspraak te gebruiken).

  P.S. Er wordt veel gekotst in jouw leven 🙂

  Beantwoorden
 4. Viezerikkie
  Viezerikkie zegt:

  In 010 noemen we ze bezems, het zal per regio wel verschillen. Niet zo gevoelig doen, jullie zullen zo ook best je naampjes hebben voor ons….iets met insecten ofzo. Leuk verhaaltje Anouk keep it up 🙂

  Beantwoorden
 5. Anouk
  Anouk zegt:

  Nou viezerikkie, ik ben dan wel niet de auteur, maar: een (koos)naampje is persoonlijk, niet per se negatief en daarom natuurlijk iets heel anders dan een aanduiding/categorie als ‘dweil’.

  En Tommy: fysiek vreemdgaan is een wereld van verschil met fantaseren. Bij fysiek iets met een ander doen neem je ook nog eens lichamelijke risico’s en voer je echt handelingen met een ander uit, bijvoorbeeld. Waarom is het hypocriet om van slag te raken als je vent vreemd gaat? Tis nogal niks…

  Beantwoorden
 6. Tommy
  Tommy zegt:

  Heel veel kerels piesen wel eens buiten de pot, Anouk. We zijn jagers, weet je nog wel? We kunnen zielsveel van een vrouw houden, maar na een aantal jaren tóch aan de verleiding toegeven om eens een nieuw lekker lijf uit te proberen. Puur geiligheid, niks anders. Te vergelijken met eens in een ander restaurant eten. Normaal moet je dat als vent ook helemaal niet willen vertellen aan je vaste partner, daar beschadig je alleen maar de relatie mee, terwijl het niks inhoudt. En veel vrouwen gaan na een aantal jaren, als de sleur toeslaat, fantaseren over een fling en/of seks met andere mannen. Ik moet je zeggen dat ik me net zo belazerd zou voelen als ik er achter kwam dat mijn lief tijdens onze seks erotisch aan haar tennisleraar dacht. Maar goed. als zij die fantasieën voor zich houdt en hij houdt zijn (sporadische) avontuurtjes voor zich, dan kan je samen innig oud worden.
  De moraal van dit verhaal: als je écht van elkaar houdt, dan gun je elkaar wat persoonlijke vrijheid en dan ga je de ander niet kleinzielig en bezitterig de vleugeltjes uittrekken.

  Beantwoorden
 7. Anouk
  Anouk zegt:

  Ik vraag me af hoe je op dit onderwerp ivm deze post komt, Tommy?

  Verder vind ik het helemaal niet hypocriet om gekwetst te zijn als je partner buiten de pot pist (of dus over anderen fantaseert). Het is ook gewoon niet leuk. Helemaal niet als je samen tot monogamie besloten hebt, wat ik helemaal niet kleinzielig of bezitterig vind.

  Natuurlijk snap ik dat, zeker na een hele tijd samen, er wel eens dingen kunnen gebeuren die niet helemaal in de haak zijn. De een kan dat handelen, de ander zet daardoor een streep door de relatie. Eens zin in een ander lijf heeft denk ik ook te maken met het strelen van je eigen ego en dat boven wat je samen hebt stellen, al is het maar voor een moment. Persoonlijke vrijheid is daar een wel erg ruime, goedsprekende term voor 😉

  Beantwoorden
 8. Tommy
  Tommy zegt:

  @Anouk

  Ik werd getriggerd door de scherpe veroordeling van vreemdgaan. Niemand ‘bezit’ een ander. Moet je 60 jaar lang trouw blijven aan 1 lichaam, omdat je toevallig op je 23ste smoorverliefd was en het huwelijk ingestapt bent? Moet je – als je niet meer opgewonden wordt van je partner, maar nog zielsveel van haar houdt – je voor de rest van je leven maar tevreden stellen met masturberen en fantaseren?

  Natuurlijk moeten het geen verhoudingen worden, dat ben ik helemaal met je eens. Want dan verkwansel je iets heel essentieels, namelijk de liefde, nee ik bedoel DE LEFDE. Dat unieke wat je voelt, wat je samen opgebouwd hebt, dwars door moeilijke periodes heen, wat je hart zou breken als je het zou verliezen, dat wegsmelten als je haar/hem gadeslaat in haar/zijn gewone dagelijkse dingetjes. Dát grote, intieme gevoel mag je never verraden met een ‘andere verhouding buiten de deur’.

  Maar een geil wipje.na 12 jaar… Of 18 jaar…. Or whatever…? Mannen kunnen dit kennelijk beter scheiden van LIEFDE dan vrouwen.

  Beantwoorden
 9. Tommy
  Tommy zegt:

  “Natuurlijk hoorde ik hier en daar wel eens dat er nog steeds klootzakken bestaan die vreemdgaan ”

  Dit zinnetje bijvoorbeeld, Tara. En nogmaals: als die heren stiekem een relatie ernaast op na houden, dan vind ik ze idd klootzakken. Maar als iemand buiten zijn vaste relatie een enkele maal een one night stand heeft – en hij doet dat veilig en hij vermoeit zijn vaste parter niet met onthullingen erover – dan vind ik dit als man begrijpelijk. Zéker als je al heel lang bij elkaar bent.

  Beantwoorden
 10. Tara
  Tara zegt:

  Oh, ja.
  Ik vind hem dan eigenlijk toch wel gewoon een klootzak. Heb dan het lef de relatie te verbreken en eerlijk te bekennen dat het niet meer werkt, voordat je besluit andere grotjes te gaan verkennen.

  Als ik in mijn relatie mijn man besodemieter ben ik evengoed een klootzak(kerin) hoor.

  Beantwoorden
 11. Tommy
  Tommy zegt:

  Ik spreek jou nog wel over tig jaar, Tara. Je hebt het over ‘het lef hebben om de relatie te verbreken’, maar dat doe je niet zo gauw als je kinderen hebt en de relatie verder nog leuk is. Zéker niet als je bijvoorbeeld dat grotje ff verkend hebt tijdens een lang verblijf in het buitenland.

  Maar goed, gelukkig leven we in een vrij land en mag ieder z’n mening hebben 🙂

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *