Ronde cirkel

Soms zit je op de bank, of op de stoel met de beentjes op tafel totaal niks te doen. Je hoofd denkt nergens aan – hoewel dat in veel gevallen best lastig is – je kijkt televisie, je eet wat lekkers en je drinkt een lekker verfrissend drankje. Totdat ineens je telefoon trilt alsof hij binnen nu en vijf minuten ontploft. Een Whatsapp-bericht. Je wilt het bericht eigenlijk niet openen, dan zien de mensen namelijk dat je actief bent op Whatsapp. Weet je wat? Schijt, gewoon doen. Wat willen ze zeggen dan als je niet reageert? Laat me lekker met rust zeg.

Je opent het bericht. Je ziet de naam al van de afzender staan. Je denkt niets anders dan “oh” en je opent het bericht. Er zijn namelijk meer zinnen binnengekomen en nu je een topje van de ijsberg hebt gezien, ben je toch wel nieuwsgierig. “Hoi pop”. Gatverdamme is het eerste wat je denkt. Pop? WTF pop. Maar goed, op alles is wat aan te merken, dus dat negeer je maar gewoon. Je leest verder en ziet dat dit niet zomaar een leuk en gezellig gesprekje is over de ‘birds and the bees and the flowers and the trees’. Of, nou, het is maar net hoe je het bekijkt:

“Wanneer zie ik je weer? Het is niet goed, ik weet het, maar je werkt verslavend.”

Wait? What? Aww yea. Maar nee.

“Hoi. Lijkt me niet zo slim. Jij wilt de ware, dat ben ik niet” zeg ik

Oh. God. Why.

“Ik weet het, maar je bent net als chocolade. Je weet dat je er niet aan moet beginnen, maar eenmaal begonnen eet je zo het hele pak leeg”

Oh. God. Why.

Ik moest lachen. Chocolade. Welja, ik lust ook wel chocolade. Ja, pun intended.  Alleen deze chocolade-meneer is op zoek naar de ware en ik ben niet zijn ware. Dat weet hij. Dat heb ik verteld. Zo ben ik ook wel weer. En ik wil dan niet die gore bitch zijn die niet van tevoren heeft verteld dat ze niets van hem hoeft. Maar hem wel het idee geeft dat… Nee.

Vooraf gewaarschuwd. Dus ieder aankomende teleurstelling, gebroken hart of vinger waar is in gesneden; niet. mijn. schuld. Ik was duidelijk. Duidelijker kon ik niet zijn. Echt niet.

Of wel?

Want wanneer dringt het door bij een man dat je niet geïnteresseerd bent? Dat je eigenlijk alleen maar aangetrokken bent tot hem op bepaalde momenten die je vaak de volgende dag niet meer kan herinneren, maar dat je hem heus tof vindt als je nuchter bent. Alleen net niet zó tof.

Die tof, die is al voor iemand anders, iemand anders die mij al heeft gewaarschuwd voor een gebroken hart, een aankomende teleurstelling en een gesneden vinger.

En zo is de cirkel weer rond.