Hallo! Vertel mij eens.

Dus, vertel mij eens hoe iedere man je wilt als hij alleen maar ´hallo´ zegt? En als je dan toch bezig bent, vertel mij gelijk hoe je dat voor elkaar krijgt?

Het lijkt mij wel goed voor mijn ego als ik denk dat iedere man mij wil die maar ‘hallo’ zegt tegen mij. Of ‘doei’ of één of ander vier letter woord. Misschien zelfs een drie letter woord. Want als hij ‘hoi’ zegt, wil hij mij ook. Natuurlijk. Geweldig om mezelf dit aan te praten. Ik voel mijn ego al groeien. Ik snap het wel. Je moet wel onzeker zijn als vrouw als je denkt dat iedere man je wilt. Kan haast niet anders. Misschien zijn er andere psychologische issues hoor, kan best. Dat kan ik niet beoordelen.

Toch is het bovenstaande een van mijn vragen van vrouw tot vrouw. Hoe kunnen bepaalde, en dan soms nog echt wel hele mooie, vrouwen denken dat iedere man hen maar wil. Alsof zij de kers op taart zijn, of de slagroom, of de icing. Of de hele freaking taart voor mijn part. Zulke vrouwen zie ik eerder als een schimmelplek op een boterham. Oké, dat is misschien niet écht heel aardig, maar zoals ik al zei; het verbaast me. Erg.

Een vrouw die zichzelf op zo’n ongelofelijk voetstuk heeft gezet dat geen man veilig is voor haar arrogantie. Zo’n vrouw die zichzelf zo ontzettend geweldig vindt dat een onschuldige vraag, groet of opmerking door haar al wordt gezien als een smerige toenadering waarbij hij het liefst nog zijn hand in haar broekje zou willen steken. Maar omdat hij dat niet kan doen, steekt hij zijn eigen hand in zijn eigen broekje en benadert hij haar met een onschuldige ‘hallo’. Of een grapje, of een vraag. Noem het maar. Het maakt namelijk niet uit wat een man zegt. Hij wil haar sowieso wel. In haar ogen dan. In zijn ogen groet hij haar alleen. Of maakt hij een praatje, omdat hij toevallig heel sociaal is. En dat grapje kan toch niet zo slecht geweest zijn. Want ze reageert als een giftige slang. Ze bijt van zich af en draait haar hoofd weg. Soms loopt ze ook gewoon weg, alsof hij niet bestaat.

Ze reageert natuurlijk zo, omdat hij haar wilt. Wie wilt haar nou niet? Want, iedere man zal wel een dubbele agenda hebben als hij aardig doet. Kijk, dat kan hier en daar wel een klein beetje kloppen. Net zoals wij vrouwen ook een puppy-gezicht op kunnen zetten als wij wat van een man nodig hebben. Maar, nee, bij haar heeft iedere man een dubbele agenda. Zelfs de vakkenvuller bij de Albert Heijn die haar vraag beantwoordt op een ‘bepaalde’ manier. Want zij is zo lekker. Iedereen wilt haar. Zelfs als ze zelf wat vraagt aan iemand en vervolgens netjes antwoord krijgt. Op een bepaalde manier, natuurlijk, die alleen zij ziet. En haar vriendinnen, want die zijn waarschijnlijk net zo.

Iedere opmerking bestaat uit meerdere lagen, volgens haar. Als een man tegen haar zegt dat ze mooi haar heeft, wil hij natuurlijk zijn vingers er door laten glijden en er flink aan trekken. In bed. Want dat is wat hij van haar wilt. Als hij haar groet op straat, zal hij wel een gesprekje met haar aan willen knopen om haar daarna op date te vragen. Wat ze natuurlijk niet wil, want daar is ze veel te goed voor. Op straat opgepikt worden. Kom nou, hij ziet duidelijk niet in wat voor een catch zij is. Wat een sufferd.

Dat weet ze namelijk heel goed van zichzelf. Ze is een catch. En iedere man die moet maar blij zijn dat hij haar heeft. Als hij haar überhaupt kan krijgen. Want ze praat toch niet terug. Of ze lacht je uit om je grapje. Dat je het lef hebt om tegen haar te praten. Hij ziet toch wel hoe ze eruit ziet? Er is geen vrouw knapper dan haar in de hele omgeving. Kan best zo zijn, maar ongeveer 80% van de vrouwen die er rondlopen zijn in ieder geval aardiger.

Het leukste aan zulke vrouwen is nog dat als ze niet aangesproken wordt door de man waar zij door aangesproken wilt worden, is hij arrogant. Dan is het een klootzak van een vent. Want ja, wie ziet haar nou niet staan? She’s all that. Geweldig mooi, lekker en een figuur waar je u tegen zegt. Volgens haar, laten we dat vooral niet vergeten. Hij weet niet wat hij mist. Maar ik denk niet dat ze heeft bedacht dat hij misschien wel heel goed weet wat hij mist en dat hij het kan missen als kiespijn. Alleen dat zal ze niet inzien en vooral niet geloven als het haar wordt gezegd. Ze is immers een catch and all that.

Bovendien is er ook niks leukers dan haar eigen spiegelbeeld. Het enige wat ze doet is naar zichzelf kijken. Niet alleen in spiegels, maar ook in winkelruiten en de reflectie in auto’s en af en toe kijkt ze achterom om te zien of ze haar eigen kont kan zien. Gelukkig ziet ze er wel altijd verzorgd uit. Met een flinke laag foundation en knalroze rouge, om die prachtige jukbeenderen te accentueren. Geaccentueerd worden ze ja. Prachtig? Discutabel. Terwijl er onder die laag echt wel iets moois vandaan kan komen. Qua uiterlijk dan. Want ze is nog steeds niet aardig.

Eigenlijk wil ik gewoon weten waar dit vandaan komt en hoe een mens zo kan worden. Dat iemand zo’n hoge pet van zichzelf opheeft en de rest van de wereld maar onder haar staat. Volgens haar. Ik neem aan dat dit misplaatste arrogantie is en natuurlijk een behoorlijk verknipt zelfbeeld. Toch? Of is dit gewoon een gezonde manier van.. ehm.. zijn?