Status

En dan lees je het, een vriendin is ten huwelijk gevraagd. Super! Fantastisch! Echt, ik ben ontzettend blij voor ze. Ik bedoel; nu pas?! Maar goed, dat zij gaan trouwen is alleen maar het begin van dit stuk, want doordat ik blij voor ze was, kon ik het niet helpen dat er ook een apart gevoel mij bekroop. Een gevoel wat over mij ging. Over mij en mijn status.

Er is geen status, dat vind ik op zich niet erg. Ik zie het liever ook anders, maar erg is het niet. Leven zonder status is goed te doen. Ik bedoel, ik kan eten, slapen, seksen en dansen, het kan allemaal zonder status. Maar, met een status zou het ook best leuk zijn. Dat gevoel bekroop mij even. Ik had even het idee dat ik echt wel #foreveralone zou zijn. Ja, zo emotioneel. Toch ben ik nog maar drie jaar single. Maar zodra je vriendinnen beginnen te trouwen, word je misschien toch een beetje oud. Of nou ja, oud is misschien overdreven, maar de dertig is niet heel ver weg meer. Dat is toch die leeftijd waarop je burgelijk gesetteld hoort te zijn. Ik denk vast weer ouderwets, maar dat ben ik stiekem ook wel ergens. Ik was liever ook geen alleenstaande moeder met twee kinderen geweest, maar ik ben een alleenstaande moeder met twee kinderen. Zonder status.

En dat huwelijksbericht, deed mij toch even beseffen dat geen status hebben, niet altijd even leuk is.

4 antwoorden
 1. Sylvia
  Sylvia zegt:

  Hm, ik ken het gevoel, al duurt het nog wel even voordat ik dertig ben en het woord ‘relatie’ me altijd een wat beklemmend gevoel geeft. Zit nu meer de periode dat vriendinnen gaan samenwonen e.d. alhoewel de eerste verloving al een feit is 😉

  Beantwoorden
 2. Peet
  Peet zegt:

  Skatsie, ik ben 31 en nog altijd statusloos (dit klinkt enorm als een soort asielaanvraag). Het is gewoon kliklaklote om niet altijd dat ene vaste punt in je leven te hebben. Bij mij in de omgeving zijn ze allemaal aan het jongen geslagen. Dat ik denk, waarom die poepluierts! Na de trouwgolf komt dat namelijk, mijn paar vrienden die t andersom hebben gedaan daargelaten 😉

  Uiteindelijk heb je al een status dame, je bent jou. Je bent zelfstandig, onafhankelijk en vrij om te doen en laten wat (en wie!) je wilt. Kortom: trek een panterprintje aan en vieren die handel 😉

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *