De wereld rond in 80 dates

Ik ga iets zeggen over Marokkanen. Iets dat volgens mij nog niet eerder gezegd is en ja, dat is moeilijk maar het kan. Aan de categorie dingen-die-je-over-Marokkanen-moet-weten wil ik graag toevoegen: ze hebben de mooiste handen van de wereld. Sterk en mannelijk zonder dat je er nachtmerries van krijgt. Elegant en slank zonder vrouwelijk te worden. Verzorgd en met een prachtig goudcaramelkleurige als kers op de taart. Ik hartje mocrohanden.

En dan de mond van onze donkere medemens (en de gemiddelde Amerikaan). Het gebit vooral. Stralend wit en een lust voor het oog. Een symbool van jeugd en frisheid. Ik wou dat ik het had. Heb ik niet. Dus dan doe je het maar met the next bext thing: je doet het met iemand met zo’n gebit.  Ooit had ik iets met iemand met een stel tanden, zo gezond en wit en sterk. En een prachtige spleet in het midden. Het eerste dat in mij opkwam, was de vergelijking met een paard… In mijn ogen een groot compliment. In zijn ogen een schande dat ik het in mijn hoofd en over mijn, minder rijk bedeelde, lippen durfde te krijgen.

Stel je voor dat je je ideale partner samen zou kunnen stellen. Helemaal precies zoals jij het graag ziet. Zou dat niet fantastisch zijn? Ik denk het wel. Maar ook een beetje saai en dan moet je zelf ook altijd fris en tiptop zijn. Vermoeiend. Zul je ook net zien dat ie dan homo is. Of een klootzak. Moet ie allebei zelf weten, maar daar heb ik dan weer zo weinig aan.

Veel spannender is het om ze gewoon allemaal eens te leren kennen. Al die verschillende smaakjes mannen die allemaal wel iets hebben. Een lekker gladgeschoren kop. Ondeugende ogen. Brede schouders. Ohja en intelligentie. En humor. Of een waterbed. Dat je dan een soort testrit maakt met al die verschillende types. Dansen met een Zuid-Amerikaan, bier gooien met een gezonde Hollander… Vooroordelen bevestigd, geboren of ontkracht zien worden. Lijkt me leuk: de wereld rond in 80 dates.

Dat is nou nog eens een hip diy-project dat ik zelf ook wel zou uitvoeren. Voor de wetenschap, natuurlijk. Ik kan mij mijn dates stuk voor stuk nog goed herinneren (zoveel zijn het er ook niet). Sommigen waren bizar leuk, sommigen bizar saai. Bizar voert wel de boventoon en het is altijd leuk om op terug te kijken en voor de verhalen, waarvan sommigen hier al terug te lezen. Maarja, aan afspraakjes doe ik niet meer en ik heb een baan en beestjes enzo. En wat is dan de next best thing? Kijken hoe anderen het doen! Handig dat er nu precies zo’n programma op de tv komt waarbij vijf single vrouwen de wereld rondreizen, al datend met de locals.

Aflevering één beslaat Brazilië. Gegarandeerd eye candy en schwung, dat lijkt me een goede start! Ik weet niet wat jij doet zondagavond, maar ik heb een date. Met de tv en een soyamilkshake, lijnzaad en fruit. Dat is zeg maar de thee en koekjes die je bij emo-tv snackt als je oud en dik bent. Zoals ik. ‘Gelukkig’ ben ik uit de markt…

De wereld rond in 80 dates/Net 5/ vanaf zondag 1 april, 21:30 uur