Kat in het zakkie (ik weet ook niet meer hoe het kwam)

Stel je voor, je hebt een luie zondag. Tegen het eind van de middag herinner je je ineens dat je een housewarming bij een vriendinnetje hebt. Daar aangekomen blijkt dat zij het helemaal niet zo klein heeft gehouden en ook nog eens Iemand Voor Jou Heeft Geregeld Want Jij Bent Single En Hij Is Echt Jouw Type.

Leuk, denk je. Heel leuk. Vooral omdat jij ‘gewoon zo’ naar dat vriendinnetje bent gegaan. Omdat jij je oh zo comfortabele oma-onderbroek size 100, met strikje en lieve poesjesprint, waar de gaten invallen maar die zo lekker zit, aan hebt. Die ervoor zorgt dat waar normaal je zwembandje zat, nu een rollade zit want je hebt wel nog snel een lekker strakke broek aangedaan voor je de deur uitging. Je hebt nu vier buiken. Haha, denk je, nu ben ik echt een koe! Letterlijk en figuurlijk. Had ik al gezegd dat dat allemaal heel leuk is?

Dan blijkt ook dat jullie met zijn allen wat gaan drinken. En dat daar dan Jouw Type zal zijn. Wat doe je dan? Dan ga je nog snel ff naar het toilet. Je doet die onderbroek uit, omdat je die ineens door je broek heen voelt branden en hij toch niet meer zo lekker zit… en het is echt geen porem, zo kan je niet uit gaan. Je kan natuurlijk geen afscheid van hem/haar/het nemen dus je propt hem in het binnenvakje van je tas.

Als je dan de volgende morgen naar huis moet fietsen heeft het geregend. Gatver. Het is al koud genoeg, en dan heb je ook nog eens geen onderbroek aan. En waarom eigenlijk? Helemaal Mijn Type was helemaal mijn type niet. Verre van. Als ie dat wel was, dan had ie me ook met mijn vier magen wel gewild. Toch?

Terwijl je dus licht beschonken naar huis fietst (dat gebeurt je normaal nooit) (dat fietsen niet en dat drinken al helemaal niet) moet je ineens een beetje om jezelf lachen. Wat een sukkel ben je ook. Alleen jou overkomen altijd zulke dingen. Hoe komt dat nou? Dalijk heb je een blaasontsteking, en dan heb je er niet eens iets leuks voor terug gekregen. Is dit nou studentikoos ofzoiets? Dan ben ik wel een paar jaartjes te laat. Zouden anderen ook zulke onnozele dingen doen?

Vast wel. Nee, vast niet. Ach, wat kan jou het schelen. Gelukkig heb je geen rok aan. Je bent moe. Je gaat slapen en vergeet alles heel snel. Zo ook dat ding in het binnenvakje van je tas…drie weken lang.