Hoe een vrouw een man vangt

Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je moet gewoon nooit met hem bellen. Niet uit jezelf en ook niet om terug te komen op een gemiste oproep van zijn kant. Heb je hem toch aan de lijn? Gesprekjes moeten vooral ook kort zijn.

Je moet daarnaast heel mysterieus blijven, seks uitstellen tot minstens de derde date en vooral: je haar lang houden.

Dit is niet mijn advies. Het komt van twee vrouwen die De Regels schreven. Dat zou het handboek zijn voor vrouwen die hun liefdesleven in eigen hand wilden nemen en een prins willen scoren. Het kwam uit in 1995 en was toen al verschrikkelijk achterhaald. Dat had ik, groen blaadje, op mijn vijftiende al bedacht. Ik heb het boek met kromme tenen gelezen en nooit afgemaakt. Wát een onzin! Hoe achterlijk! Doen we niet aan gewoon jezelf zijn en eerlijk duurt het langst? Dat dacht ik namelijk toen.

Nog een Regel: Geen initiatief nemen. Het heft in eigen handen nemen is not done. Je zou maar laten weten dat je iemand leuk vindt…. Dat willen we natuurlijk niet hebben! Hoe graag je ook wilt, hij mag niet denken dat je beschikbaar bent. Hij moet natuurlijk jagen! Op een man afstappen en hem ten dans vragen of zelfs maar een gesprekje aanknopen: dat dóe je gewoon niet. Spontaniteit: forget about it.

Dat zette me aan het denken: als ik de telefoon niet opneem, doe alsof ik niet kan afspreken en ook niet terugbel, plus ook nog eens niet uit mezelf opbel om wat af te spreken……… HOE GAAN WE ELKAAR DAN ZIEN?! Klein detail in het grote masterplan misschien, maar dat lijkt me geen onbelangrijk detail. Het is natuurlijk wel een manier om ruzie te voorkomen, dat wel. Maar waarom zou ik zeggen dat ik geen tijd heb, als ik graag wil afspreken? Wat als hij dezelde regels toepast, of mag ik dat alleen?

Mannen die niet terugbellen, die vaag doen en doen alsof ze eigenlijk geen tijd voor je hebben, daar hebben we een woord voor: players. Dat vinden wij klootzakken. Die willen wij allemaal aan de schandpaal nagelen. Terwijl ze dus eigenlijk volgens De Regels spelen. Tegelijkertijd maken wij vrouwen elkaar wijs dat we spelletjes moeten spelen. Hoe hypocriet wil je het hebben? En daar moet je een volwassen relatie op baseren? Dat werkt toch niet? Ben ik nou gek offe……

Ik ben blijkbaar gek. Want anno nu hoor ik vrouwen elkaar steeds adviezen geven als je moet een beetje hard to get zijn, laat hem maar even wachten en dat soort dingen. Dat vindt iedereen dan logisch. Mannen doen hun best zo snel mogelijk in je bed te belanden, maar als je dat toelaat, ben je dan weer geen wifey material. Eerlijk en jezelf zijn mag je dus pas als de buit binnen is. Dan ga je je ware aard laten zien en moet ie je maar accepteren zoals je bent. Terwijl dat anders is dan je deed voorkomen, maar daar hebben we het dan ff niet meer over. Man en vrouw willen klaarblijkelijk voorgelogen worden.
Aha.
Ondertussen ben ik geen echt groen blaadje meer en heb ik de nodige ervaringen met allerlei figuren achter de rug. En als ik dan heel eerlijk ben: daar zat ook wel eens een type playertje tussen. En als die dan de ‘ik doe lekker vaagjes’ tactiek toepasten, ging ik er juist energie insteken. Duidelijkheid wilde ik, en eerlijkheid. En die zou ik krijgen ook. Wellicht onder andere door dit syndroom. Op de een of andere manier hebben foute typejes een aantrekkingskracht op vrouwen waar je U tegen zegt.  Maar hoe koppig ik ook ben: na twee keer een afwijzing houd ik er ook mee op. Geen hand vol, maar een land vol. Hiss loss. Dat soort dingen. En dan ga ik klagen dat ie een player is enzo. Cirkel rond.

Misschien moet ik mijn mening over de Regels dus bijschaven, want blijkbaar werken ze. Deze mevrouwen zijn nog steeds in business, en hoe. Ze zijn ondertussen al ongeveer bij boek vier ofzo. Oprah Winfrey en Beyoncé zouden bij hun theoriën zweren. Kate Middleton heeft er haar voordeel mee gedaan en Blake Lively schaakte er Leonardo DiCaprio mee. De Regels-site  staat ook bol van allerlei ‘succes stories’ met foto’s van gelukkige  echtparen die volgens De Regels hebben gehandeld.

Voor degenen die denken: ‘dat wil ik ook!’ Dat kan. Je kan het boek lezen. Maar er is meer. Als je de Regels wilt gaan toepassen in je leven en daar hulp bij nodig hebt, kan je een emailcursus voor ‘maar’ achthonderd dollar bij ze volgen. Dat betekent 12 mailtjes en huiswerk. Let wel: geld krijg je nooit terug. Voor twaalfhonderd dollartjes dan krijg je een certificaat en kun je zelf geld gaan vragen voor advies. En dan heb je ook natuurlijk ook wat. Een droomhuwelijk bijvoorbeeld. Wie wil dat nou niet? Het is leuk geld verdienen in ieder geval.

Hoe je een man strikt is één. Hoe dat op langere termijn gaat, vind ik interessanter. Wat schetst mijn verbazing: één van de betweetsters is in 2000, vijf jaar na het uitkomen van dit revolutionaire boek, gescheiden. HA!

5 antwoorden
 1. Tommy
  Tommy zegt:

  Zóooo Amerikaans. The easy way to success. De enige die er beter aan wordt is de schrijver.
  Iemand die een beetje nadenkt weet dat je je eigen aard nooit geweld aan kan doen. In de liefde worden beide partijen daar ongelukkig van.
  Ik geloof simpelweg in het potje en het dekseltje.

  Heel leuk geschreven trouwens!

  Beantwoorden
  • Anouk
   Anouk zegt:

   Wel, dank u 🙂

   Dat was precies wat ik dacht: zo Amerikaans, zo nep! Het is ook vaak echt op status en materiële dingen gebaseerd. Ik las ook eens ‘de ideale vrouw is een bitch’, dat is ook zo’n self empowerment iets. Wat eigenlijk juist een averechts effect heeft. Jezelf anders voordoen om iemand te schaken maakt je -hoe ironisch- juist erg afhankelijk (van zijn/haar willekeur). Je hebt gelijk: niemand wordt daar (op langere termijn) gelukkig van. Ik geloof ook in potjes en dekseltjes, en vaak gaan ook die stroef 😉

   Beantwoorden
   • Tommy
    Tommy zegt:

    Soms – vooral als je het niet krampachtig zoekt – kom je mensen tegen waar je een natuurlijke klik mee hebt. En geloof me, zo iemand kan ook nog ‘spannend binnenkomen.’ Dus het hoeft absoluut niet een te voorspelbare soulmate te zijn.
    Het zijn van die mensen waar je mee flirt, zonder dat je je uitgedaagd voelt door zijn/haar onbereikbaarheid. Het gaat gewoon vanzelf en je hoeft niks aan elkaar te bewijzen. Je belandt in een goed gesprek, zonder dat je je interessant hoeft voor te doen. Je kan vreselijk lachen met elkaar, ook zo belangrijk. Je kijkt elkaar aan en je smelt, want je houdt al van die ander – alsof het nooit anders geweest is. Potje & dekseltje.

    Beantwoorden
 2. jamor
  jamor zegt:

  Hypocriet gedoe, bah…. Dat soort vrouwen heb ik binnen enkele momenten door en dan laat ik ze compleet links liggen. Je kunt open en eerlijk tegenover elkaar zijn. En als je denkt dat hard to get spelen werkt dan zul je nooit een goede relatie krijgen. Er zal in zo’n relatie altijd getest worden en gemanipuleerd.
  En zo heb ik diverse vrouwen laten gaan, daar wil ik niet eens mee naar bed. Die zijn zo fake, dat kan alleen op een one night stand uitdraaien.
  Dit soort vrouwen hebben de emancipatie dus nog totaal niet begrepen. Die zien emancipatie als dat de man zich moet aanpassen aan de vrouw. Jammer en triest.
  Liefde is geen competitie, liefde hoort eerlijk en oprecht te zijn, anders is het bezitsdrang.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *