Klote-mannen. Klootzakken. Eikels.

Alle mannen gaan vreemd. Nee, oké, dat is natuurlijk niet waar. Veel mannen gaan vreemd. Vrouwen zijn altijd het slachtoffer en de gebeten hond. Terwijl mannen eigenlijk de honden zijn. Mannen zijn klootzakken, eikels en vieze vuile vreemdgangers. Ze kunnen niet met hun poten van vrouwen afblijven. En ze krijgen het potverdorie ook nog eens allemaal voor elkaar. Een man die zijn vrouw, haar vriendin, haar nicht en haar buurvrouw ook nog eens flink geeft. Gewoon, zo af en toe, wanneer vrouwlief geen zin heeft om op haar knieën de avond door te brengen. Dan zucht manlief gewoon eventjes en de volgende dag doet hij de buurvrouw op alle mogelijke manieren. Niks aan de hand. Hij is de klootzak hier.

Wij vrouwen weten dat er nou eenmaal mannen zijn die al sinds jaar en dag vreemdgaan. Dat weten we vanaf dat we in de Pampers zitten. Dat is kennis die wordt er bij de geboorte ingegoten. Er zijn zoveel vrouwen slachtoffer van vreemdgaande mannen. Mannen die vrouwen in hun eigen huis belazerden. Mannen die zussen van hun eigen vrouw namen, alsof het niets was. Mannen die seks hebben met hun secretaresse. Mannen, mannen, mannen. Altijd maar die mannen! Klote-mannen. Klootzakken. Eikels. Ze doen maar wat. Ze begrijpen niet wat ze hebben.

Klopt. Dat weten ze ook niet. Maar wij vrouwen daarentegen, weten het vaak ook niet. Ook wij nemen mannen regelmatig als vanzelfsprekend. Misschien zelfs wel vaak. Kijk, ik ben een vrouw, in mijn eigen ogen doe ik natuurlijk altijd alles goed. Alleen als ik er een beetje afstand van neem, dan zie ik wel in dat het niet altijd klopt wat ik heb gedaan. Oorzaak. Gevolg. Natuurlijk. Zo gaat dat. Toch ben ik er van overtuigd dat het niet alleen de mannen zijn. Ik ben er zelfs van overtuigd dat alles wat er te lezen valt in die vrouwenmagazines, soms heerlijke propaganda is.

Als ik een dergelijk artikel lees voel ik alle hoop in mijn schoenen zakken. Als dat vreemdgaan de standaard is, wat gaat er nog overblijven van de man-vrouw relaties? Dikke koppen op voorpagina’s van de meest gerenommeerde vrouwenbladen. Vrouwenbladen. Juist. Wij vrouwen in een groep zijn een grote man hatende bijenkorf. Laat staan als er een heleboel vrouwen dat blad lezen. Een he-le-boel vrouwen. Dan wordt de man collectief gehaat. Zo werkt dat gewoon. Vrouwen in een groep vallen volledig over de man heen. Alle mannen zijn verschrikkelijk. Vrouwen die gelukkig zijn, daar moet een addertje onder het gras zitten. Je kunt niet gelukkig zijn met een man. Dat kan gewoon niet. Het zijn vieze, stinkende, ranzige, vreemdgaande, leugenachtige mensen. Beesten.

Eigenlijk heb ik een beetje medelijden met de man. Vooral de man die totaal niet voldoet aan dit beeld wat door honderden, misschien wel duizenden, vrouwen geschetst wordt. Mannen die eeuwig worden neergezet als het uitschot van de aarde. En soms is dat ook echt wel zo. Maar vaker dan soms toch niet? Toch willen wij vrouwen dit beeld in stand houden. Waar valt er anders dan nog over te zeiken. Noem eens één onderwerp waar je niet over uitgepraat kan raken. Of het nou leuk is, vervelend, verbazingwekkend of ontzettend verdrietig. Mannen. Juist ja. Dus we moeten goed met zijn allen beseffen dat we zonder mannen gewoon niets hebben om over te praten. In ieder geval niet veel. Niets is wel heel weinig.

Kijk, ik neem het heus niet op voor de man, of zo. Alleen vind ik wel dat wij vrouwen wel eens hand in eigen boezem mogen steken. Dat leidt de man ten eerste namelijk zo mooi af. Ten tweede wij vrouwen zijn krengen, bitches en zeurpieten. Ook wij vrouwen gaan vreemd – en nog belachelijk goed ook. En manipuleren? Dat hebben wij vrouwen uitgevonden. Zelfs wij vrouwen moeten toegeven dat wij gewoon houden van de man. Ook al gaan ze vreemd, stinken ze, zijn het leugenachtige dieren en zijn ze lui. Wij vrouwen zijn namelijk ook helemaal niet zo geweldig als we onszelf voorhouden. Wij zijn niet áltijd het slachtoffer. Wij zijn niet de enige die altijd kapot worden gemaakt. Ons hart is niet het enige wat bloed en onze ziel is niet de enige ziel die is vertrappeld.

Er zijn mannen die hetzelfde meegemaakt hebben als wij. Mannen waarvan hun hart flink is gebroken. Mannen met littekens op hun ziel. Mannen die zo achterdochtig zijn dat je het zou bestempelen als paranoïde. Ze zijn er, alleen ze praten er weinig over. Want mannen zijn stoer. Zij doen dat soort dingen niet. Dat past niet. Een man doet dat niet. Een man huilt niet. Zelfs niet in stilte. Schouders eronder en doorgaan. Dat is wat een man hoort te doen. En een vrouw? Een vrouw mag zeiken en zeuren tot ze erbij neervalt. Totdat de man helemaal kapot geanalyseerd is. Totdat elke vrouw geen een man meer vertrouwt. Want mannen zijn nou eenmaal vieze krioelende insecten. En die moeten kapot. Tot ze helemaal plat, gebroken en vermorzeld zijn. Zo zien ze er het beste uit.

Toch moet ik toegeven, en ik ben me er van bewust dat ik me nu op glad ijs begeef, dat ik van mannen houd. Want ik weet heel goed dat er goede, prachtige exemplaren tussen alle grappenmakers zitten. Alleen waar, dat is nog even de vraag. Zodra ik deze heb gevonden laat ik het jullie weten en dan zal ik met volle overtuiging vertellen dat lang niet alle mannen slecht zijn. Als.

Ik moet waarschijnlijk nog eventjes door een riedeltje grappenmakers. Maar hij ook. Mijn aanstaande betrouwbare, frisse, heerlijke man moet ook nog door een riedeltje bitches. Zolang hij mij niet vindt zal hij er van overtuigd zijn dat alle vrouwen in-en in slecht zijn.

Zo werkt dat gewoon.

12 antwoorden
 1. Roxanne
  Roxanne zegt:

  Haha laatste alinea doet het ‘m! Ik ben zelf een keer bedrogen door een ex-vriendje maar dat was écht niet mijn schuld. Echt niet :p Tuurlijk kan ik soms een bitch zijn, dat geef ik eerlijk toe, maar vreemdgaan is wel een teken dat er iets niet goed zit in je relatie of dat nou met de ander te maken heeft of niet… What about mannen die zeggen “Wij zijn mannen jagen zit in ons bloed bla bla bla” trouwens? Oke lange reactie met veel aspecten maar vond het een leuke blog haha.

  Beantwoorden
  • Thamar
   Thamar zegt:

   Haha, het gaat niet per se om het vreemdgaan hoor Rox, dat bedoel ik er ook niet mee te zeggen. Het gaat ook om de jagers, die mannen zijn. En vrouwen ook. En om de onbeschofte horken die mannen zijn. En vrouwen ook.

   Beantwoorden
 2. Koen
  Koen zegt:

  Hahaha, mooi stuk…Wij zijn vreselijk, dat klopt. Ook al hebben we een relatie, we willen aandacht, zijn gevleid als we het krijgen…en dan heet ik ook nog De Jager…toch ben ik zelf belazerd door mijn ex-monster. En blijf ik van de vrouw houden 😉

  groet,

  Koen

  Beantwoorden
 3. Ome
  Ome zegt:

  Het ‘mooiste’ zijn de vele vrouwen die vreemdgaande mannen vervloeken, maar zelf niet vies blijken van een avontuurtje met een getrouwde vent…

  Beantwoorden
 4. Hahaha
  Hahaha zegt:

  Hahaha wat grappig. Dat terwijl vrouwen wetenschappelijk bewezen (meerdere keren) over de hele wereld meer vreemd gaan als mannen?

  Quote: Mannen die zussen van hun eigen vrouw namen

  Even serieus? Wat zegt dat over je zus als familie? Nog erger dus..

  En dat vrouwen goed kunnen manipuleren blijkt hier wel uit:
  Kijk, ik neem het heus niet op voor de man, of zo.

  HAHAHAHHAHAHAHAHA Even serieus, deze vrouw die dit heeft geschreven is gewoon hard geneukt en baalt er van dat ze zelf niet vreemdging hahahaha

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *