Oh Lawd, have mercy!

Daten. Ik heb er al eerder over geschreven. Toen ik bijvoorbeeld dacht dat ik het nodig had om Darryl te vergeten. Nou, dat was natuurlijk dikke onzin, ik weet namelijk niet meer wie Darryl is. Of dat ik soms zou moeten daten om te kijken wat ik nu wil in een man. Niet zoiets als Ex, natuurlijk. En daarvoor moet je mannen ontmoeten. Nou, ik weet heel goed wat ik wil, ongeveer, en niets van wat Ex in zich had komt daar in voor. Lijkt me logisch.

Goed, Ex, Darryl, Richard en weetikveelwieallemaal even daargelaten. Dat zijn allemaal geen dateable mannen. Voor mij. Hoewel, Richard zou ik wel kunnen daten, maar wel in een andere dimensie. Andere tijd. Andere situatie. Ander leven. Voor de rest, is hij natuurlijk wel zo eentje waar je anderen aan gaat meten. Qua.. ehm.. skills, zullen we maar zeggen. Maar ik kan soms ook gewoon daten zonder dubbele agenda. En wat krijg ik dan? Ja, dan krijg ik de moeder op het tweepersoonsbankje. Leuk.

Voor mij is daten net solliciteren. Je trekt je beste pakkie aan, je mooiste paar schoenen. Leuke rok. Of broek. Shirtje met decolleté, niet te diep, natuurlijk. Je geeft het niet gelijk weg op de eerste date. Dat zijn de ongeschreven regels die iedereen kent. Doe je het wel, ook goed. Zelf weten. Je make up zit goed. Niet te veel, anders lijk je op een clown. Je haren heb je perfect gedaan. Dat ene koppige plukje heb je bijgewerkt. Deze heb je zodanig plat gehaarlakt dat het geen kant op gaat. Je ziet eruit als een miljoen euro. Al zeg je het zelf. Je kijkt nog voor een laatste keer in de spiegel en knikt goedkeurend naar jezelf. Als hij het niets vind, ligt dat aan hem. Je weet bijna zeker dat hij dit wel kan waarderen. En zo niet, dan toch.

Ook hij ziet eruit om je vingers bij af te likken. Keurig gekleed. Niet te stijf, maar toch netjes. Lekker casual. Je bekijkt hem, onopvallend, van top tot teen en keurt hem goed. Altijd fijn als iemand toch een beetje moeite voor je doet. Zijn haar, als hij haar heeft, zit ook netjes. Hij ruikt lekker. Dat is toch ook altijd wel mooi meegenomen.

Je gaat tegenover elkaar zitten. Een beetje ongemakkelijk. Zo goed ken je elkaar niet en je weet niet zo goed hoe je met elkaar om kan gaan. Het is een beetje aftasten. Voorzichtig. Kat uit de boom kijken. Vaak voel je wel aan of het direct klikt en hoe je met elkaar om moet gaan. Dat is wel fijn. Maar soms blijft het heel de avond stroef. Moeilijk. Vervelend. Dan blijf je elkaar met vragen bestoken om het gesprek gaande te houden. “Wie is je vader, wie is je moeder, wat doe je voor werk, waar ga je naartoe als je gaat stappen, wat is je lievelingskleur, wat is je lievelingseten, wat is je schoenmaat, ben je besneden.” Dat soort dingen. Ik houd daar niet van. Ik leer liever mensen gaande weg kennen. Gewoon, via via.

Daten is niet voor mij weggelegd, denk ik. Ik wil niet door die selectieronde. Ik wil niet solliciteren naar de ‘ware’. Ik wil niet op sollicitatiegesprek. Ik wil het niet. En toch ook weer wel. Ik houd van uit eten gaan. Ergens wat drinken. Wandelen. Dat soort dingen. Dat vind ik wel weer heel erg leuk. Maar niet als het ongemakkelijk is. Lastig. Dan sta ik straks op Scheveningen met een lul van een vent. Oké, ik kan natuurlijk altijd naar huis, die optie is er altijd. Maar toch.

Wat daten betreft ben ik een tikkie besluiteloos (goh,what else is new?). Want het kan heel leuk zijn als het leuk is. Maar als het stroef begint, stroef blijft en stroef eindigt, moet je weer contact beëindigen. Ik ben daar allemaal niet voor gemaakt. Ik ben veel te aardig. Ik vind het moeilijk om te zeggen dat ik het niets vind. Maar niets laten horen, pakte ook niet goed uit. Dat werkt natuurlijk ook niet. Alleen zodra het leuk is, is het natuurlijk leuk. Wie weet wat er allemaal uit kan komen. Je ware liefde, je levenspartner, je soulmate, je weetikveelwatvoorcliché.

Dat hoort erbij denk ik. Daten daar kan je niet van houden, lijkt me. Daten zou precies goed voor mij zijn. Twee kanten. Net als ik zelf. Lekkere afwisseling. Leuk. Nu alleen nog een man waar ik mee wil daten. Dat is ook niet heel onbelangrijk. Dat maakt daten gelijk iets leuker. Denk ik. Hoop ik. Oh Lawd, have mercy.

2 antwoorden
  1. Anouk
    Anouk zegt:

    Daten is hartstikke leuk.
    Date twee is meestal leuker dan date 1, want: iets losser en meer jezelf. Als het wel klikt is daten/afspreken/elkaar leren kennen, hoe je het ook wilt noemen het leukste wat er is. Ik zeg: word een serial dater. Is grappig, zo niet heb je weer wat te vertellen en je komt nog eens ergens 😛

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *