Maar… Ik durf niet

Mijn hand raakt stiekem de jouwe. Mijn ogen glijden over je gezicht. Ik zie hoe je de film probeert te volgen maar je weet dat ik naar je kijk. Je lijkt het te voelen. Mijn ogen glijden door naar je neus, naar je mond. Ik kijk. Ik luister met één oor naar de film. Een paar momentjes blijf ik naar je gezicht staren en draai langzaam mijn hoofd naar het grote scherm. Brand, gevechten, gevloek en bloed spat van het scherm. Ik bedenk me dat we beter naar een andere film hadden kunnen gaan. Zo eentje waar ik tegen je aan had kunnen kruipen. Je arm over me heen kon slaan. Zonder me gek te voelen. Nu durf ik je niet aan te raken. Nu durf ik je hand niet vast te pakken. Hoe graag ik ook mijn lippen op de jouwe zou willen drukken… Maar ik durf niet.

Ik probeer me op de film te concentreren. Ik ben afgeleid door jou. Je doet niets maar je bent er. Ik wil je aanraken, ik wil je naakte huid op de mijne voelen. Ik wil je in me voelen. Ik wil je lippen op de mijne voelen – op welke dan ook. Ik wil jou. Onze handen die elkaar ontmoeten. Vingers die elkaar omsluiten. Praten tot diep in de nacht. Lachen tot de tranen over onze wangen rollen. Tot we buikpijn hebben. Ik wil op je borstkas liggen en praten over vroeger. Over jouw vroeger en over mijn vroeger. Ik wil in het gras liggen in elk willekeurig Rotterdamse park. Kijkend naar de blauwe lucht en overvliegende vogels in volledige stilte. Jij en ik.  Maar ik durf niet.

Hoe moet ik ooit je hart veroveren als ik niet durf. Hoe moet ik jou ooit voor mij winnen als ik geen stappen durf te zetten. Wanneer weet jij dat ik jouw lichaam tegen de mijne wil voelen als ik niet durf. Op welke manier ga ik je ooit krijgen als ik mezelf niet laat gaan. Voor jou? Voor mij? Maar ik durf niet.

 

11 antwoorden
 1. Rox
  Rox zegt:

  Misschien moet je eerst jezelf eens afvragen waarom je niet durft? Ben je bang voor afwijzing of toch nog niet helemaal klaar voor meer? Eitherway, je kunt wel tegen een stootje en je komt er ook wel uit!

  Beantwoorden
 2. Roxanne
  Roxanne zegt:

  Ik heb het lef, maar het werkt helaas niet altijd.

  Maar je kunt er niet mee blijven rondlopen, dus ik vind dat je gewoon moet springen en moet bungeejumpen. Gewoon eruit gooien dus! Heb ik ook gedaan, en als ik dat toch kan… (A)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *