Stelling: Trouwen is ouderwets

Trouwen, dat is toch helemaal niet meer nodig? Of juist wel?

21 antwoorden
 1. Stiekem
  Stiekem zegt:

  Ouderwets? Dat niet, alleen heb ik het gevoel dat “vroegah” het huwelijk echt stond voor “tot de dood ons scheidt”. Dat een scheiding gewoon niet mogelijk was; zoveel waarde had een huwelijk destijds in mijn ogen.

  Tegenwoordig trouwen mensen met gemak meerdere keren en wordt er net zoveel gescheiden.

  Beantwoorden
 2. Vilmar
  Vilmar zegt:

  Tja, voor mij is het niet nodig. Ik heb geen papiertje of een dominee nodig om mij te vertellen hoeveel ik van iemand hou. Het enige voordeel in mijn ogen zou zijn dat je een belasting voordeel krijgt. Maar zijn de kosten die daar tegenover staan (als je het goed wil doen) het waard?

  Het ouderwetse van “tot de dood ons scheidt” kan niet meer serieus genomen worden in deze tijd. Het is niet meer zoals vroeger dat men door dik en dun toch bij elkaar bleef. Of voor de kinderen toch samen bleven. De wereld is veranderd en de rollen van vrouwen (nog) sterker geworden in de maatschappij. Ook speelde de kerk/geloof een grotere rol in de maatschappij. Nu is dat moeilijk terug te vinden.
  Vele willen de vrijheid die ze (gekend) hebben niet opgeven, al word die tijdelijk getemperd, na een tijd komt die toch weer naar boven als een soort rebellie. Al heb je nog mensen die dit toch accepteren. Waar dat vroeger nog veel gedaan werd, is dat nu minder. Met verschillende gevolgen als resultaat. Bij de een houdt het stand, bij andere komen er grote barsten of het sneuvelt helemaal.

  Ook zie ik veel mensen binnen 1 jaar alweer gescheiden in een duur huisje zitten. Of een bittere strijd voeren om vermogen, kids en weet wat nog meer (ja zelfs om vrienden).

  Beantwoorden
 3. Car
  Car zegt:

  Alleen om de jurk! En als je alle legal shit snel wil regelen. Met kids en huis enz.. Anders moet je naar een notaris en dat kost ook geld.

  Beantwoorden
  • Thamar
   Thamar zegt:

   Legal shit kan je ook regelen met geregistreerd partnerschap. Het huwelijk en geregistreerd partnerschap zijn gelijk. Net als de gevolgen. Het enige wat een vader moet doen voor zijn kind, is erkennen, dat is niet automatisch geregeld zoals bij het huwelijk. Maar als dat het enige is? Maakt dat trouwen dan niet ouderwets?

   Beantwoorden
   • Rachel
    Rachel zegt:

    Geregistreerd partnerschap wat in eerste instantie bedoeld voor homo’s, toen het voor hen nog niet mogelijk was om te trouwen. Nu willen de hetro’s registreren en de gays trouwen.

    Beantwoorden
    • Anniek
     Anniek zegt:

     Geregistreerd partnerschap en trouwen zijn hetzelfde met een ander naampje. Echter ligt er maatschappelijk gezien minder druk op geregistreerd partnerschap.

     Er wordt hetzelfde geregeld – maar dan zonder de jurk en taart.

     Ikzelf vind trouwen wel iets romantisch hebben, alleen zou ik niet voor de kerk willen trouwen, maar alleen voor de staat.

     Beantwoorden
 4. Madelon
  Madelon zegt:

  Ik hecht er wel veel waarde aan. Door religieuze standpunten maar ook persoonlijke. Voor mij is het huwelijk wel iets waar je je hele leven voor kiest en met die ene persoon tot de dood je scheidt. Zo makkelijk scheiden zoals er tegenwoordig gebeurd is in mijn ogen meer een hype, zo van we trouwen en als het niet goed gaat dan gaan we weer scheiden. Trouwen wordt zo lichtzinnig opgevat. Een huwelijk is niet makkelijk maar gaat met ups en downs en je kiest er niet alleen voor, maar met z’n 2en dus betekent dat ook dat je er samen een succes van gaat maken. Geregistreerd partnerschap vind ik nogal hypocriet. Wel registreren maar dus niet trouwen? Waar ben je bang voor denk ik dan. Als mensen hun vrijheid willen houden waarom begin je dan überhaupt een relatie :S

  Beantwoorden
 5. Des
  Des zegt:

  Trouwen kan ouderwets zijn als je het bekijkt uit het oogpunt van vroeger: het moest wel, want het was netjes, je moest trouwen omdat je als vrouw dan verzekerd was van een inkomen, het gezinsleven vroeger stond meer centraal, ach, het hoorde zo.

  Nu maakt het natuurlijk allemaal niet uit. Het hoeft allemaal niet zo nodig, want een vrouw kan prima voor zichzelf zorgen, mensen leven vrijer en binden zich niet zo snel vast, en daarom is het niet nodig.

  Maar, ik vind trouwen op zich niet ouderwets. Ik trouw niet om bovenstaande redenen, ik trouw omdat ik van iemand houd, en die verbintenis graag met iemand aanga. Als iemand dat op een andere manier wil doen (geregistreerd partnerschap ofwatdanook), dan is dat ieder hun eigen natuurlijk.

  En los daarvan: ik ben gewoon een hopeloze romanticus. Hier met die bruiloft!

  Beantwoorden
 6. femketje
  femketje zegt:

  ik vind dat iedereen het sowieso voor zichzelf moet weten.. ik ben wel op koninginnedag ten huwelijk gevraagt, heel toevallig XD dus voor mij zit het er wel in en is het helemaal niet ouderwets ^^

  Beantwoorden
 7. Roxanne
  Roxanne zegt:

  Het is niet nodig inderdaad, maar wel leuk. Ik vind alleen wel dat je alleen moet gaan trouwens als je het echt zeker weet en niet na twee jaar weer wilt scheiden. Voor mij is trouwen een bewijs dat je echt van elkaar houdt, een toekomst met iemand wilt en bereid bent er alles aan te doen om het te laten werken.

  Beantwoorden
 8. Debby
  Debby zegt:

  Het is niet nodig meer. Maar ouderwets, nah, ik ken juist heel veel jonge stellen die trouwen. Maar vroeger was het een must, anders kon je niet eens samen gaan wonen. Nu trouwen mensen uit liefde. Of juist uit gemak, omdat trouwen misschien wel makkelijker is dan een samenwooncontract opstellen.

  Beantwoorden
 9. Agnetha
  Agnetha zegt:

  Ik ben al 10 jaar heel gelukkig getrouwd, maar als ik er nu voor zou staan zou ik lekker gaan samenwonen!
  Trouwen kost alleen maar geld!
  Ik vond m’n trouwjurk helemaal geweldig en voelde me ook echt bijzonder die dag, maar met al dat geld hadden we ook allerlei andere leuke dingen kunnen doen 😀

  Beantwoorden
 10. soldoutforever
  soldoutforever zegt:

  Trouwen, ik roep altijd heeeeeel hard ‘ik ga nooit trouwen’

  Wellicht omdat ik gescheiden ouders heb, al hoewel ik zelf natuurlijk heel hard roep dat dit niet de reden is, en ik denk ook oprecht dat dit niet de reden is.

  Maar meer omdat ik niet van al die poespas hou, witte kanten jurkjes, en bloemetjes in het haar, een feest dat je voor andere geeft en dat je bakken met geld kost terwijl je zelf veel te uitgeput bent om er echt van te genieten.

  Nee, voor mij zou een geregistreerd partnership genoeg zijn, en dan lekker een prive feestje op de witte stranden in Bali voor ons tweetjes waar wij oneindig kunnen genieten zonder al die stress van het organiseren.

  Liefde is een gevoel en niet een papiertje!!

  xx

  Beantwoorden
 11. MJDRyanRose
  MJDRyanRose zegt:

  Ik ben 8 jaar getrouwd geweest omdat we het wilden, maar omdat het stiekem ook moest… Ik heb geen spijt van mijn huwelijk. Ik vind het alleen jammer dat alles zo is gegaan. Ik zat nl in een enorme molen toen we besloten te gaan scheiden.

  Ik zei erna nooit meer te willen trouwen omdat ik mannen begon te haten, maar misschien doe ik dat ooit wel weer, maar dan anders.

  Geen 3 dagen feest meer omdat het moet, geen honderden mensen meer wie ik eigenlijk amper ken, maar wel familie blijkt te zijn enz. Gewoon lekker klein en het minder romantische >> de financiële dingen op orde. Punt uit!

  Beantwoorden
 12. Its_Tesss
  Its_Tesss zegt:

  Trouwen is niet ouderwets, luisteren wel…
  Mensen nemen hetgeen waar ze uit volle borst “JA” op zeggen niet meer zo serieus als vroega…
  ‘Tot de dood ons scheidt…’ ‘in voor en tegenspoed…’ YEAH SURE…

  Beantwoorden
 13. Jalitha
  Jalitha zegt:

  ik vind persoonlijk trouwen iets geweldigs. ik ben hier erg conservatief in maar ik zou ‘t liefst in de kerk trouwen met alles erop en eraan, ondanks dat ik niet religieus ben. ik vind het een ultieme “viering” van de liefde die je voor elkaar voelt, die je op dat moment deelt met alle dierbaren om je heen. een prachtige verzegeling en een leuk feest.

  Beantwoorden
 14. imane
  imane zegt:

  Trouwen is geen trend, dus je kan het eigenlijk niet ouderwets noemen. Ik denk dat het enige wat tijdgevoelig is over trouwen, ons beeld is ervan. Trouwen is juist iets romantischer geworden omdat het niet meer moet, maar mag. Misschien dat daarom sinds de emancipatiegolf in de jaren 70 in Nl en vrouwen onafhankelijker zijn geworden er meer scheidingen zijn. Het gaat nu niet meer om financien en stabiliteit maar alleen om je relatie. Dus nu moeten partners een relatie spannend, leuk en sterk houden voor de rest van hun leven. Ik vind het juist knap dat er alsnog zoveel mensen nog getrouwd zijn!

  Beantwoorden
 15. Trouwring Specialist
  Trouwring Specialist zegt:

  Trouwen is hip. Er zijn vorig jaar meer mensen getrouwd dan het jaar ervoor. Tegenwoordig kun je bijna overal trouwen. Op de pier in Scheveningen bijvoorbeeld,in de Efteling,in de dierentuin, op het strand.
  De tijd dat je je moest houden aan allerlei etiketten ligt ver achter ons. Zo lang je op je bruiloft alleen doet wat jezelf leuk vindt en je niet bezig houd wat anderen van je bruiloft vinden wordt het een top dag. Waar je met heel veel plezier op terug kijkt. Ook al loopt je relatie op de klippen, toch een leuke dag gehad.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *