VOLGENS HEM: Jij, ik…. Seks?

Heb je weleens van die dagen dat je je zo lekker, zo sexy, zo goed voelt, dat je iedereen kan krijgen die je maar wilt? Zo’n dag had ik, een paar weken geleden: het zonnetje scheen, het bezoek aan de kapper wierp z’n vruchten weer af, m’n outfit was nice, dus ik was het mannetje (jaja, je leest het goed; nu even geen blog doordrenkt met oestrogeen deze keer, maar met testosteron). Die dag moest Jay-Z vrezen dat Beyoncé met mij een avondje uit wilde.

Enfin; terwijl ik mijn uitgestippelde route bewandelde door de drukke winkelstraten van de stad om zoveel mogelijk vrouwelijk schoon te kunnen zien én om zelf gezien te worden, zag ik haar, mij tegemoet komen lopend bij een pinautomaat vandaan. Ik denk 1.70m, slank, rondingen aanwezig, haren donkerbruin gekleurd, lichtgroene ogen, huidskleur was caramel gekleurd alsof ze een bad had genomen met Baileys, parelwitte tanden, nagels netjes gedaan, wenkbrauwen geëpileerd; ik was duidelijk niet de enige die zich zo lekker en zo sexy voelde die dag.

Ik moest en zou in contact met haar komen. Dat was op dat moment m’n levensdoel. Fock maatschappelijke carrière opbouwen, fock zelfontplooiing, fock it all. Ik wil haar. Hoe dan ook. Nu. Dus, ik ging over naar m’n Rico Suave/Don Juan/Casanova-modus. Alledrie in één ja. Ik keek, zij klootte nog met haar portemonnee en haar handtas, ik keek. Ik was enkele seconden verwijderd van mijn definitieve transformatie naar Mr. Smooth Operator, maar ze voerde nog een strijd met haar portemonnee om deze een veilige plek in haar handtas te geven. Dat moment duurde en duurde, terwijl ze in een rustig tempo aan mij voorbij dreigde te lopen. Eindelijk borg ze haar portemonnee op. Ik keek, zij keek op, ik keek, zij keek me aan en…let the games begin. Ik glimlachte en zette een schattige blik op als die kat in Shrek. Zij beantwoordde dat door me te laten zien dat ze waarschijnlijk haar tanden poetst met Colgate. We naderden elkaar en ze wist dat er een gesprek zou volgen. Ik wilde dat, zij wilde dat. Nee, ik ben niet arrogant. Ik was focking lekker, remember? Als twee mensen die in een overvolle metro staan in de spits, stonden we in elkaars comfort-zone, die voor ons oneindig leek te zijn. Ik bekeek haar en zei: ‘Ik vind je echt een snoepje en…ik wil gewoon een avontuurtje met je. Ik draai er niet omheen. Jij, ik, wij. Seks.’ Ze lachte verlegen, maar tegelijkertijd ook uitdagend en ondeugend. Ze zweeg. Ik hoorde haar in haarzelf beraadslagen en toen kwam het antwoord: ‘Ik wist het direct toen ik je zag. Ik lust je rauw. Ik woon hier 10 min lopen vandaan. Kom mee.’ Mission accomplished; jeweetzelluf!

Ik hoor jullie al denken: ‘Pfff, wat een sloerie zeg. Heeft ze geen zelfrespect ofzo? Die spreidt ook makkelijk haar benen.’ Om eerlijk te zijn, mocht ik willen dat ik geen ballen, maar kokosnoten had om op zo’n manier een dame aan te spreken en ik mocht willen dat ik zo’n antwoord kreeg. Het zou te mooi om waar te zijn als dit in praktijk de norm is. Als een man eigenlijk één ding wil van een vrouw, kan hij dat zelden point blank tegen haar zeggen. Hij is genoodzaakt te investeren. Bij een vrouw speelt niet alleen het uiterlijk van een man een rol, voordat zij naar bed met hem wil gaan. Hij dient ook wel werk te hebben of te studeren, beleefd te zijn, haar aandacht te geven, haar het gevoel te geven dat zij de enige dame is waarmee hij contact heeft, volwassen te zijn (tenzij ze van Ciske de Rat/Pietje Bell/Kruimeltje-crossovers houdt) en uiteraard te betalen voor de first date. Ok, maximaal Double Dutch, maar zij betaalt sowieso niet voor hem én voor haarzelf. Bij de mannen is het simpel: ben je lekker? Ja? Ok. Seks? Punt. Klaar. Nee, je hoeft ons niet te SMS’en. Oh sorry; pingen is het tegenwoordig. Nee, je hoeft ons niet mee uit eten te nemen. Nee, we hoeven niet naar de bios te gaan. Nee, we hoeven niet te chillen. Wees lekker, wees geil en zoals Marvin Gaye het zo mooi zei: let’s get it on.

Een deel van de mannen vindt het gewoon kut om dit te moeten doen. Waarom? Omdat vrouwen hierdoor het idee krijgen dat hij meer wil dan alleen seks. Hij wil huisje, boompje, beestje, want hij doet moeite voor je, geeft je aandacht en is geregeld jouw gezelschap. Je kan met hem praten, hij is relaxed, niet bezitterig, maar hij doet geregeld een check-up om te kijken wat de stand van zaken is bij jou. Jij leert hem beetje bij beetje kennen, hij blijft zich op de oppervlakte begeven. Sommige heren maken het nog bonter door te zeggen dat ze je leuk vinden. Jij kan niet weten dat hij dat zegt om een Oscar-nominatie binnen te halen, so you fall for it, unfortunately. Dan is het moment daar, dat het gebeurt. Jij vond het heerlijk, omdat je gevoelens jou dat ook vertellen, hij vond het heerlijk omdat je erg oraal ingesteld was en je een freak in bed was. Jij wilt dat jullie lepeltje-lepeltje in slaap vallen, hij wilt zo snel mogelijk óf naar huis óf slapen met ruimte tussen jullie twee in groter dan de Grand Canyon. We get in, get off, get out.

Waarom wij het nou kut vinden om dit te moeten doen? Precies vanwege datgene wat ik net aangaf: miscommunicatie, misinterpretatie, mis-nogwat-atie, hoe je ‘t noemen wilt. Wij doen zo, omdat we weten dat we dat avontuurtje zullen gaan krijgen als we ons zo zullen gedragen en als we zo met jullie om zullen gaan. Of wij dat nou willen of niet. Wat ik al zei, een deel van de mannen heeft hier niks mee. Dat percentage laat ik even achterwege. Wij zijn simpel en makkelijk. Wij willen seks. Wij willen geen Fast and the Furious 5 met je kijken, wij willen niet uit eten met je bij Sumo en wij willen niet met je naar de Salsa Lounge gaan. Wij willen je laten zien dat wij met gemak in de voetsporen kunnen treden van Ron Jeremy, meer niet. Omdat wij dé vraag nooit direct aan jullie kunnen stellen, omdat wij toch een keiharde nee van jullie te horen zullen krijgen, is dit de enige manier om het doel te bereiken. Ik snap het ook wel. Het wekt een goedkope indruk als een vrouw daarmee direct instemt en dat gevoel wil een vrouw zeker niet krijgen. Op het moment dat je (boven-)gemiddelde aandacht krijgt van een man, verzwakt dat het goedkope gevoel, waardoor jij sneller neigt naar de goedkeuring van dat avontuurtje en hij dichter bij zijn doel komt.

Keerzijde van de medaille is wel dat er mannen zijn die zorgen dat hun hersenen niet te vaak afzakken naar hun Willy tussen de benen en gewoon oprecht om kunnen gaan met een vrouw, zonder een verborgen agenda. Dat kan door de vrouw, gezien haar ervaringen, opgevat worden als zijnde investering. Zij denkt dan wederom dat er meer in het spel zit, omdat hij haar veelvuldig aandacht geeft, terwijl hij gewoon vrijblijvend met haar om wil gaan. Sure, misschien zegt hij geen nee tegen je, want ja, jij ziet er toch goed uit, jij bent toch sexy, jij bent toch spontaan, maar hij zit niet achter je aan. Sommige mannen kunnen dat. De echte man. De echte man kan bepaalde verleidingen weerstaan. De echte man hoeft niet per se altijd te laten zien een doorgewinterde pornoster te zijn. Hij gaat gewoon met je om; hij investeert niet in je. Zoek er niks achter.  Creëer geen verwachtingspatroon en vraag op de man af hoe de vork in de steel zit, als je twijfelt, onzekerheden of vragen hebt.

Ironisch dat men roept dat eerlijkheid het langst duurt, maar dat dat vaak niet leidt tot het gewenste resultaat, antwoord of de gewenste reactie die men voor ogen had. Wij willen best eerlijk met jullie zijn op een directe manier, echt waar. Gewoon zeggen dat we jullie willen. Dat we de kleren van jullie lijf willen rukken ( ← corny woordspeling). Dat we jullie all night long willen. Maar wat zeggen jullie, als je net geld hebt gepind op een mooie, zonnige dag, jij wegloopt van de pinautomaat en er komt een leuke vent op je af gelopen, die zegt: ‘Ik vind je echt een snoepje en…ik wil gewoon een avontuurtje met je. Ik draai er niet omheen. Jij, ik, wij. Seks…?’

Precies.

Jullie lezen het goed! Dit is een stuk van een man. We noemen hem Harvey; hij wil graag anoniem blijven. Hij houdt van dikke billen en kookt zelf.~

8 antwoorden
 1. Zoet&zacht
  Zoet&zacht zegt:

  Ik, dikke billen en kook ook zelf, lijk volgens mij qua libido en versieren iets teveel op een man. Ik heb laatst onverwachts gescharreld met een leuke jongen omdat we in de kroeg stonden met saaie mensen en hij me aankeek, zonder dat er eerst geflirt was of iets, en zei ‘Slaap ik vannacht bij jou?’. Prima, jas pakken en gaan. (eerlijk is eerlijk, ik kende hem wel al langer)

  Vrouwen moeten eens ophouden met elkaar altijd maar uit te maken voor hoer, slet of goedkoop. Laat een ander in zijn/haar waarde, want iedereen doet uiteindelijk waar diegene zich goed bij voelt en dat dat niet jouw manier van aanpakken is, prima, maar veroordeel niet.

  Beantwoorden
 2. MiepMarie
  MiepMarie zegt:

  Hier moet ik toch echt even op reageren, pas zo een vent nog tegen t lijf aangelopen en inderdaad de Oscar had hij zo in de wacht kunnen slepen. Echter ben ik vierkant van mening dat je als jongen, wanneer je een klik met iemand hebt, best kunt zeggen dat je seks wilt en verder niets. Ik heb hem ernaar gevraagd kreeg geen antwoord. Toen ben ik een beetje G.I. Jane op hem gegaan ( in smsvorm zo laf ben ik wel ) En die hele onzin van ik vind je leuk, om te kotsen! Ik heb liever een man die eerlijk verteld dat hij gewoon hard wil neuken dan één die op gevoel in speelt..

  Beantwoorden
 3. *
  * zegt:

  Is toch heerlijk sex, en alleen maar omdat je geil bent. Een relatie heb ik thuis, geile sex hebben we soms. Vrijen is altijd fijn, maar neuken is iets wat ik sinds maart 2011 weer doe. En ja niet met hem, maar met hun!!!

  Beantwoorden
 4. Anouk
  Anouk zegt:

  OK. Er is een hele hoop dat ik zou willen zeggen, bijvoorbeeld: tegenwoordig schiet je vent je al dood als je je Facebookstatus veranderd, dus logisch dat we voor onze veiligheid niet elke Don Juan van de straat zomaar meenemen. En nog veel meer, maar eigenlijk wil ik gewoon weten:

  Je gaat er zo stellig van uit dat mannen gelijk een ‘nee’ krijgen als ze straight up zijn…. Ooit geprobeerd?

  Beantwoorden
 5. Nance
  Nance zegt:

  Zijn al je scharrels plakkerig geweest? Zat er niet eentje bij die net als jij gewoon ‘n cutie nodig had just for sex, af en toe – of wilden ze allemaal meteen een relatie met je…?

  Ik ben het overigens wel eens met je. Vrouwen willen vaak dat er tegen ze gelogen wordt. Man wilt sex. Man maakt vrouw het hof. Man krijgt sex.
  Vrouw wilt relatie. Man wil meer sex. Vrouw wordt verliefd. Man wil meer sex. Vrouw wordt vervelend. Man gaat op zoek naar andere sex. Romeo Done.

  Ik praat het niet goed overigens, maar jij ook niet zo te lezen.
  Dus tsjah. En eerlijk – ik ben ‘n vrij ervaren scharrelaar (in bijna-ruste, lol) maar ook ik wil niet op date 1 horen dat ‘ie m’n reet eraf wilt n**ken – dat mag ik op date 2 doen, als ik heb besloten of hij relatiemateriaal is of niet… en dan niet dus 😉

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *