Het is allemaal mijn schuld

Verdriet, woede en totale onmacht laten mij roepen dat hij dood moet. Niet écht, maar gewoon dood voor mij. Uit mijn leven. Weg. Foetsie. De tranen die achter m’n ogen prikken dwing ik binnen te blijven. Hij verdient mijn tranen niet. Nooit. Ook al is hij periodes harstikke lief voor me, is hij er wanneer ik weer eens een emotionele bui heb en praat hij met me als ik me kut voel. Alleen twijfel ik aan het feit hoe oprecht het is. Misschien is het die bitch rustig houden, je weet het niet hè. Aangezien we aan warmhouden doen en spelletjes spelen bijna een fulltime beroep is. Hij is eikel, klootzak en een loser. Gewoon omdat hij verliefdheid niet kan forceren terwijl ik eigenlijk op hem wacht. Ook omdat de grapjes die over mijn rug gaan he-le-maal niet grappig zijn. Grappig zijn voor de rest van de wereld, maar wat kan het hem nou schelen dat het steekt bij mij? Ik ben tenslotte niemand en daar bovenop stel ik me ook nog eens aan. Right. Ik word niet goed van al dat kleuterklas-gedoe. Ik ben de kleuterklas al jaren geleden ontgroeid, dus ik snap er niets meer van. Al dat moeilijk doen terwijl het eigenlijk zo simpel is.

Dat is hetgeen wat me zo kwaad maakt. Ik ben in alle opzichten altijd duidelijk en eerlijk over de situatie. Hoe ik me voel, hoe ik het zie en hoe dingen op mij overkomen. Ook al ben ik toch altijd voorzichtig. Ik slik, no pun intended, een heleboel. I’ll see a lot through the fingers, zal ik maar zeggen. Met als extra downgrader: we hebben geen relatie. No strings attached. Ik mag niet zeuren, want we zijn niets. Nou, dikke L.U.L. We zijn dan wel niets, maar ik hoef me niet te laten behandelen alsof ik één of andere voetveeg ben. Waarom pik ik dat van hem?  Omdat ik natuurlijk veel meer voor hem voel dan ik hoor te voelen. He got me weak. Ik heb me niet aan de afspraak gehouden en hij wel. Ja, i’m sorry for being human. Het spijt me dat ik je leuker ga vinden als je 24/7 aandacht aan me besteed. Sorry dat ik gevoel voor je krijg als je me regelmatig belt, pingt, mailt met allerlei verhalen over je familie, vrienden en avonturen. Het is natuurlijk mijn fout dat ik verliefd op je word als je me nodig hebt en duidelijk laat merken dat je me soms nodig hebt. Helemaal mijn fout. Hoe had ik zo stom kunnen zijn.  Ik had mijn gevoel onder controle moeten houden.

Ik heb het niet verdiend om zo behandeld te worden. Ik heb het niet verdiend om nul respect van zijn kant te krijgen. Ik heb het niet verdiend om die vrouw te zijn wie gebeld wordt wanneer het hem uitkomt. Ik wil niet die vrouw zijn die misschien-wel-misschien-niet in zijn drukbezette agenda past. Ja, ja, ja, zo werkt scharrelen. Blablabla. Ik weet het. Zo werkt het. Toch ga ik daar niet mee akkoord. Hoe moeilijk is het om een afspraak te maken wanneer er weer eens geneukt gaat worden? Hoe fucking moeilijk moet dat zijn? Als daar twee, drie maanden overheen gaan dan is de lol er gauw vanaf. Ik scharrel niet met iemand zodat ik twee maanden droog kan staan. Ik scharrel omdat ik dan regelmatig seks kan hebben. En misschien wel, misschien niet krijg ik geen natte poes van. Dan is het klaar. Afgelopen. No strings attached betekent ook niet dat ik nog moet vertellen dat ik er klaar mee ben. Dan flikker ik je uit m’n ping. Uit m’n Twitter. Uit m’n leven. Dag. Ga dood. Dank u.

Maar vergeet vooral niet:  alles is mijn schuld. Blame it on me. Ik ben immers degene die verliefd is geworden.

7 antwoorden
 1. Elia
  Elia zegt:

  blame it on the girls, don’t blame it on the boys…ONTERECHT! Gevoelens kan je niet dwingen of bepalen voor wie/wanneer. Probeer het een plaats te geven en wees ten alle tijde duidelijk voor jezelf. Dit zo gemakkelijk gezegd dan gedaan…i know…

  Elia

  Beantwoorden
 2. des
  des zegt:

  eens met bovenstaande chickies. je kunt er niets aan doen dat je verliefd bent geworden. Het overkomt iedereen, zelf de meest harde chickies. Beter gewoon van leren.

  Beantwoorden
 3. Anouk
  Anouk zegt:

  Juist. Je bent een mens, je hebt gevoelens. Daar is niks mis mee.

  Het was niet de afspraak? Shit happens. Wat jullie er daarna mee doen, daar zijn jullie allebei zelf bij. Blij dat je nu een streep getrokken hebt, we komen er wel 😉

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *