Man is stoer

.. En de vrouw is een hoer. Toch? Want ik als “openminded” vrouw heb het al eens naar m’n hoofd geslingerd gekregen. Vrouwen moeten – of nee mogen -niet losbandig zijn. Dat hoort niet.  Een vrouw die losbandig is zal geen goede moeder zijn.  Laat staan een goede vrouw.

Ik heb dit vaak gehoord, heel vaak. Vrouwen moeten zich gedragen. Wij moeten met de benen over elkaar door het leven gaan. Vrijblijvende seks mag wel, maar het liefst met zo min mogelijk partners. Er zijn zelfs mannen waar er een aantal aanhangt: als je er als vrouw meer dan 10 mannen geneukt hebt dan ben je een hoer en geen relatiemateriaal. Maar wel goed genoeg om mee te spelen.

Eerlijk; ik begrijp het niet. We leven in 2011. Niet meer in de Middeleeuwen. Een vrouw die seks heeft gehad met verschillende mannen – of dat er nou 10 zijn of 100 – is zij automatisch een slet? Ik ben een vrouw, ik hoor te veroordelen, dat zit in mijn systeem. Dat is gewoonte. En dat doe ik ook. Sorry, i can’t help it. Als een vrouw tegen mij zegt dat ze over de 30 man heeft gehad en ze heeft mijn leeftijd, dan moet ik altijd even slikken. Gaat er een gedachte door mijn hoofd, maar die druk ik snel weg, want wie ben ik om te veroordelen? Precies niemand.

Als ik al niemand ben die mag veroordelen, waarom zouden anderen dat dan wel mogen. Ik weet dat het automatisch gaat, ik weet ook dat mannen het erg nodig vinden om te melden dat een vrouw bij zoveel mannen geen relatiemateriaal meer is. How in the fuck? Nee, echt. Waarom? Omdat ze de buurtslet is?  Schaamt een man zich als hij met haar loopt en iedereen kent haar als Ansje Anaal? Ik snap dat het vervelend kan zijn, maar als hij verliefd is, écht verliefd is, dan moet dat toch geen ene moer uitmaken. Ansje Anaal kan maar net zijn liefde van zijn leven zijn, de perfecte moeder voor zijn kinderen en een kokkin waar menig vijf-sterren-restaurant voor zou vechten. Maar nee, omdat ze bekend staat als de buurtmatras, hoef je haar niet meer. Gezichtsverlies? Oké, kan. Maar dat is nog sneuer dan Ansje Anaal heten.

Kijk, ik ben nu als een rasechte vrouw conclusies aan het trekken. Waarom dit “she’s a ho, so she can’t be my wife”- ding zo leeft. Is het misschien iets uit de oudheid? Wat mannen meegekregen hebben van hun neandertaler-voorvaderen?

Ik heb al verschillende mannen er over gesproken, kort en lang. Elke keer kwam hetzelfde eruit. “Een vrouw hoort dat niet te doen”. Wij horen, wat? Te koken, stofzuigen, afwassen en voor de kinderen te zorgen. Waarom mogen wij vrouwen niet losbandig te zijn. Waarom? Is er een man die dit even kan toelichten voor mij?

11 antwoorden
  • Astrid
   Astrid zegt:

   Jep, die video geeft het antwoord. Superware comment eronder ook: ‘Look at it this way, a key that opens a lot of locks is a masterkey but a lock that can be opened by a lot of keys is a shitty lock.”

   Nice site trouwens! 🙂

   Beantwoorden
 1. Ilda
  Ilda zegt:

  Ja, inderdaad frustrerend dit! Ik kan het je niet vertellen, ik ben ook maar een vrouw. De denkwijze van de mannen begrijp ik dus ook niet.
  Wie zegt dat het niet “hoort”? Wie voedt die mannen zo op? Of praten ze het elkaar aan? Who knows…

  Ik ben dus ook benieuwd naar het antwoord!

  Beantwoorden
 2. Nicolle
  Nicolle zegt:

  Jij hebt ook altijd gelijk he!!

  Inderdaad denken alle mannen zo, maar serieus; mijn Souf zegt; “Hallo, ik heb ook tachtigduizend wijven voor jou gehad, maar ik hou toch van jou, het gaat toch om NU” “Thank You honeybunny” Ik gaf ‘m kus, hij mij een beurt. Hoppaaaaa, another one ;P

  Beantwoorden
 3. Anouk
  Anouk zegt:

  Nou eh… zo raar is het niet dat je geen relatie aan wilt gaan met een Ansje Anaal. Wil je zelf bekend staan als de buurtmatras dan? Toch ook niet. Is gewoon niet wat je wilt zijn en hebben (9 vd 10 keer)

  ‘Losbandig zijn’ vind ik ook niet echt wow. Maar dan krijg je: wat versta je onder losbandig? Das voor iedereen ook weer anders.

  Ik zou zelf ook niet een vent willen hebben die werkelijk iedereen die ik overal zie, al gedaan heeft. Ja het gaat om het nu en later, maar vroeger speelt daarin zeker een rol.

  Dubbele standaarden moeten sowieso weg, dat wel.

  Beantwoorden
 4. Linda
  Linda zegt:

  Echt: boeiend. Ik heb me “uitgeleefd” tijdens mijn studenttijd en hubby weet dat. Ondanks dat issie gewoon met me getrouwd hoor. En ik ben er zo eentje die er echt wel een paar meer heeft ‘gehad’ dan op één hand te tellen is. En een mooie studententijd dat ik heb gehad! 😉

  Beantwoorden
 5. DalaLuz
  DalaLuz zegt:

  Het is eerlijk gezegd meer toeval dan bewust uitgedacht dat mijn bedpartners net niet meer op 1 hand te tellen zijn, ik bleef gewoon steeds plakken als de sex goed was LOL. Maar ik ben feministisch genoeg om te vinden dat een vrouw baas over eigen poes moet mogen zijn! Maar aangezien ik niet van vreemdgaan hou (en andere spelletjes, echt zoooo vermoeiend) heb ik er zelf niet zoveel gebruik van gemaakt dan ik misschien had gewild. Echt ongelovelijk, als je in een relatie zit komt er allerlei verleidelijks langs, maar dan ben je eens vrijgezel dan zie je ze opeens niet meer… 🙁 Tegelijkertijd vind ik een vent met een waslijst aan veroveringen eerlijk gezegd ook niet bijzonder stoer, als ik iets afstotend vind is het wel zo’n gladde kwal met ‘leuke’ openingszin, brrr, het verbaasd me echt dat dat op iemand werkt… Maar aan het einde van de dag vind ik eerlijkheid en echtheid veel belangrijker dan hoeveelheid (s)ex-partners.

  Beantwoorden
 6. Nance
  Nance zegt:

  Ik ben doodmoe van ‘t eeuwige gezeur over vrouwen met ‘n flink aantal bedpartners op haar lijstje. De eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat white dudes er veel minder tot geen moeite mee hebben dan other dudes.
  Weet niet wat dat zegt .. (*kuch* HYPOCRISIE *kuch*), aangezien veelwijverij dan WEL weer min of meer in hun eigen ogen geaccepteerd is.
  Anyhow – het zal denk ik nooit anders worden. Wij mogen er met moeite 2 hebben gehad (liever nog minder), en mannen mogen er zeker 20 hebben gehad, want ‘dat is normaal’. Ik geef deze discussie op.

  Ze willen eerlijkheid, maar ze willen ook dat ‘r tegen ze gelogen wordt.
  Dus zeg ik heel eerlijk dat ik er ‘maar’ 8 heb gehad.. 🙂

  Beantwoorden
 7. Nanda
  Nanda zegt:

  Van de ene kant interesseert het mij niet hoeveel iemand er gehad heeft, behalve de persoon waar IK een relatie mee krijg. Ik vind een man net zo goed een slet als hij er meer als 30 geneukt heeft. Vind ik niks stoers aan.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *