Seks, seks, seks en nog meer seks

Ik praat over seks. Ik heb weinig schaamte als het gaat om dat. Openlijk, in de bus, tram, metro, aan de telefoon op een terras, het kan me niet schelen. Ik praat. Niet eens per se over mijn eigen toestanden, dat valt namelijk reuzemee. Maar over alles. Dildoparties, standjes, attributen, vroegere mannen en hun acties, huidige mannen en hun acties, sappige verhalen van mijn vriendinnen. Talk-a-lot. Maar eerlijk: wat geeft het?

Ik zie mensen wel eens geshockeerd kijken. Ogen die zeggen dat ik rechtstreeks naar de hel ga als ik er over praat. Maak je niet druk, daar ga ik toch al naartoe. Mensen die je ziet luistervinken maar onder geen omstandigheid jouw kant op kijken. Alleen op het moment dat ik de slappe lach krijg om iets achterlijks, dan zie ik die mensen meelachen. Het mag alleen niet teveel opvallen. Ze grinniken zeg maar. Geforceerd hun lach in houden. En natuurlijk alles ertussen in: plaatsvervangende schaamte van andere vrouwen, mensen die meekletsen uit het niets (vooral dronken mannen – beat it) en mensen die steunend en zuchtend je proberen te vertellen dat je niet zo hard moet praten over zo’n onderwerp.

Rustig maar, ik zeg heus niet keihard in een volle tram dat ik gisteren zo goed ben genomen dat ik er krom van liep. Dat vertel ik zachtjes. Ook ik heb wel wat schaamte in me, iets. Ik ga niet met een volslagen vreemde lekker chitchatten over seks. Over wat ik het lekkerste vind, over hoe groot de grootste was of hoe klein de kleinste. Welke man het beste was en welke man ik nooit meer zou willen doen. Nee, dat doe ik niet. Daar heb ik mijn vriendinnen voor. En zij mij. Alle verhalen die van hen kant komen naar mij, zijn ook niet altijd om over naar huis te schrijven. Of juist wel. Praten over seks, vriendinnen doen dat.

Ik heb nog nooit vertelt over mijn seksleven met Ex tegen vriendinnen. Ik heb nooit vertelt over hoe groot hij geschapen was. Dat kwam pas na Ex. In relaties heb ik het er dus nooit over gehad. Onnodig. Plus ik leefde met hem samen. Dat was toch anders. Maar nu? Nu is iedere man de Sjaak. Ik bespreek je. Punt. Hoe dan ook. Oh en de kans is groot dat hij op deze blog komt.

Toch vind ik het heerlijk om met mijn vriendinnen over seks te praten. Over mannen te praten. Om kapot te analyseren, om te zoeken naar wat er hoogstwaarschijnlijk niet is, om te dagdromen, om goed te praten en te verdedigen. Over alles. Seks, dat is toch wel het onderwerp waar een heleboel vrouwen nooit over uitgesproken raken. En dat is maar goed ook, want van elkaar kunnen we wat leren. Of niet. Maar het lijkt in iedergeval wel zo.

12 antwoorden
  • Thamar
   Thamar zegt:

   Daarom! Dat had ik dus ook met Ex. Acht jaar lang en er mee samenleven, dan doe je dat toch niet zo snel. Maar ik merk nu dus dat ik het wel doe en dat ik het heerlijk vind haha!

   Beantwoorden
 1. Myrthe
  Myrthe zegt:

  Heerlijk over seks praten met de meiden. Wij praten er ook echt overal over op het terras in een vol restaurant of waar dan ook, mensen kijken ons wel altijd vreselijk aan etc. ^_^

  Beantwoorden
 2. Ellen
  Ellen zegt:

  ik heb een vriend.[knipperlichtrelatie] en heb ook een andere jongen leren kennen[ik 17, hij 27] en ja dat is toch misschien wel meer dan alleen gezellig via msn…..

  Ik heb niet zo veel te vertellen, maar met vriendinnen wordt er ook niet over gesproken. heerst eigenlijk een taboe op in de groep. en ik snap totaal niet waarom..

  Beantwoorden
 3. Nance
  Nance zegt:

  Ghehe, ik vind ‘t altijd wel leuk om erover te babbelen, hoor.
  Maar met minder overgave dan vroeger, merk ik. Zal de leeftijd wel zijn, of de opgedane ervaring, lol.. op een gegeven moment weet je ‘t allemaal wel.

  Anderen voelen altijd zwaar de neiging om hun sexleven met mij te bespreken, terwijl ik zelf eigenlijk alleen wat vertel als ‘r specifiek wat gevraagd wordt. Eerlijk en open ben ik altijd, maar ik ga ‘t niet omroepen – geen behoefte aan. Maar vragen staat vrij.. 🙂

  Beantwoorden
 4. Car
  Car zegt:

  Ik ben heel open wat sex betreft. Ik praat erover al mijn vriendinnen ook. Ik word gallisch van preutse wijven. En ga stuk om hun reacties,als ik over mijn avonturen vertel!

  Beantwoorden
 5. Thies
  Thies zegt:

  Seks is het lekkerste om over te praten. Liefst gewoon beestje bij de naam noemen, da’s lekker en makkelijk. Maar niet alleen práten over seks is lekker, hoor…

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *