Playa fo’ life

Als er iets in mijn vriendinnengroep kapot-geanalyseerd is, is het wel de player. De man die er meerdere vrouwen op na houdt. De man die zonder enige moeite een vriendin heeft, een vrouw heeft en nog een scharrel en misschien wel een friend with benefits. Hoe hij dit allemaal kan rondbreien zonder in de knoop te komen is mij nog steeds een raadsel. Het geheim van de player, zeg maar.

Ik heb zelf een keer te maken gehad met een player. Hij was sexy, mannelijk en erg zeker van zijn zaak. Iets te zeker wat mij betrof. Hij had een vrouw in het buitenland, een vriendin in het binnenland en een stuk of wat kinderen. Hij wilde mij er bij en zwoer dat ik verliefd op hem zou worden.  Die zelfverzekerdheid van zo’n man is wel belangrijk. Hij moet je natuurlijk om je vinger winden. En als een vrouw iets sexy kan vinden is het zelfverzekerdheid – niet te verwarren met arrogantie!

Spelletjes spelen. Een goede, doorgewinterde player is hier erg goed in. Mindfucks all the way. Je kan er amper een speld tussen krijgen. Zijn leugens zijn zo goed als waterdicht. Doordat hij je als een prinses laat voelen zal hij jou om z’n vinger winden. Tot op het moment dat je niet meer van hem afkomt. Hij zorgt ervoor dat hij onder je huid komt.  Dat is misschien ook waarom dready zo zeker van zijn zaak was. Hij was smooth, zelfverzekerd en vooral duidelijk. Hij vertelde me eerlijk dat hij honderd-en-een kinderen had en twee vrouwen. Prima, dan ligt de keuze bij mij. Doe ik het wel of doe ik het niet? Ik besloot dit niet te doen. Dat is één playa for life. Ik heb er namelijk een hard hoofd in dat hij dit spelletje opgeeft. Als ik me goed kan herinneren was hij 30. Ik ben nou niet direct op zoek naar de ware, maar ik wil mijn hart niet verliezen aan iemand die nooit van z’n lang zal z’n leven voor mij zal kiezen. Dat is nou niet echt mijn toekomstvisie.

De andere kant zijn de leugenaars. Zij zullen alles doen om te ontkennen dat ze je gebruiken. Of dat ze een vriendin hebben. Je weet wel. De singles forever, maar ondertussen zitten ze gewoon thuis met vrouwtje op de bank als jij dertig smsjes stuurt of 15 keer belt, maar er wordt niet gereageerd. Je weet dat het er iets niet goed zit, maar luister je naar je eigen gevoel? Nee, natuurlijk niet. Het is vast allemaal niet zo erg als het lijkt. Fout! Dat is het dus wel. Er is niks mis met een beetje los en vast scharrelen, maar duidelijkheid is geboden. Het is belangrijk dat je weet waar je aan toe bent, anders gaan je gevoelens met je op de vrije loop. Dat is niet wat je wilt. Liegen en bedriegen, dat is de player. Het enige wat de player doet. Omdat ze je toch willen neuken maar er vanuit gaan dat jij respect hebt voor zijn relatie, liegen ze er liever over. Tenminste, dat zijn mijn ervaringen.

Er zullen vast nog meer gradaties zijn van playa fo’ life. Natuurlijk, ik ben ze gelukkig nog niet allemaal tegengekomen. Alleen één ding, je scharrelt pas wanneer het duidelijk is dat je scharrelt. Want als je denkt dat je seks hebt met iemand, die jou leuk vindt.. tsja. Rumour is: hij vind je helemaal niet zo leuk. Hij vindt z’n vriendin ook niet leuk, want anders zou hij haar niet bedriegen. Of zit er toch meer aan vast?

Het enige wat ik weet is dat ik onder geen omstandigheid contact wil hebben met een playa. Iemand die je warmhoudt tot wanneer het hem uitkomt, iemand die zoet en lief tegen je doet maar ondertussen nog zo’n vijf vrouwen heeft waar hij dat bij doet en nog een leuk vrouwtje op de bank. Nee. Walgelijk. Scharrelen? Prima. Laat het duidelijk zijn dat ik er absoluut niet van houd als er spelletjes met me worden gespeeld.

Een kerel wilt toch ook niet dat er spelletjes met hem worden gespeeld? Wel? Dan ga ik direct aan de slag en ga ik me een slag in de rondte playen.

(mochten er mannen zijn die de drang hebben tot reageren EN players zijn, please do enlighten me wat de fun is om iemand zo te gebruiken en te kwetsen, dat is een vraag die eeuwig blijft bestaan. Ik gok op pure egoïsme)

6 antwoorden
 1. Anouk
  Anouk zegt:

  Players worden ook gemaakt denk ik. Gewoon, omdat het kan. Omdat kutties als wij heus wel snel doorhebben van ‘hee er is iets niet helemaal 100% OK’ of ‘hmmmmm dit gaat niet echt zoals ik wil’, maar je dat soort gedachten wel tien keer wegstopt want je WIL ZO GRAAG en HIJ IS ZO LEUK ( je hebt ook van die uberkutties die denken dat ze niet beter verdienen, of hij wel verandert, of die het juist spannend vinden als iemand al bezet is).

  Plus, als we meteen al doorhebben dat het niet in de haak is en er niet meer verder gaan, kan ie moeilijk playen. Dan is ie uitgespeeld. Ik snap nu ook waarom de meesten onduidelijk doen en doen alsof ze je leuk vinden, loveydovey knuffelen, lachen, lief doen alles als je bij ze bent: anders krijgen ze de pussy niet. En stiekem houden ze ook van aandacht en intimiteit natuurlijk. Als ze eerlijk zouden zijn over hun motief, is er 50-50 kans dat jij daar niet in meegaat. Ga je er wel in mee, dan heb je geluk want dan hebben jullie een duidelijke scharrelrelatie ofzo, hoe je het ook wilt noemen. Als dat is wat jullie allebei willen.

  Wil nog steeds niet zeggen dat je de ander dan moet gebruiken en kwetsen he, dat niet. Denk dat mannen altijd zo lang mogelijk hun opties open willen houden. They wanna fuck erry pussy around in principe. Iemand leren kennen is de leukste, spannendste, spontaanste fase in een relatie. Als je die fase dan elke keer met andere meiden/mensen hebt, zonder dat daar verplichtingen bijkomen… sounds kinda enticing. En, als het zo makkelijk gaat, met al die aandacht en leuke momentjes met allerlei meiden zonder verbintenis, die ook nog eens van alles slikken en moeite voor JOU doen……. who can blame them, really?

  Zo. Dat heb ik mooi geanalyseerd vanuit de buitenkant. Er middenin zitten is natuurlijk zwaar klote. Vooral omdat je gevoelens erbij komen kijken, en die heel wat anders zeggen dan je verstand weet en probeert te zeggen. Je leert iemand kennen, je denkt: leuk leuk leuk en ineens zit je in die situatie waarvan je denkt: eh… hoe ben ik hier weer in beland? Heb ik me echt door een playa laten inpakken? Dus vanuit dit perspectief zeg ik: playas moeten DOOD.

  Beantwoorden
 2. Elise!
  Elise! zegt:

  Ik geloof dat ik op dit moment in een typisch gevalletje van Playa-alert terecht ben gekomen. Eentje zonder vrouw en kinderen, maar geen idéé wat hij er verder op na houdt.
  Fuck my life.

  Beantwoorden
 3. DalaLuz
  DalaLuz zegt:

  Ik kan echt niet tegen zulke shit, ik heb echt een hele lage toleratiegrens voor ‘gedoe’ van zowel mannen als vrouwen. Maar ze vullen kennelijk toch een soort behoefte, sommige vrouwen willen zich de prinses voelen, verleid worden, geloven dat ze die ene zijn die hem wel eerlijk gaat maken, of weet ik veel met welke ongein ze zichzelf wegverklaren. Ik snap er echt helemaal niks van, maar ja, de niet zo blitse maar wel gewoon leuke kerels vinden ze dan weer niet sexy (en vice versa, er zijn ook leuke mannen die zich telkens weer pussy-whipped weten bij de grootste bitches). Blij dat ik al jaren van de datingmarkt ben, vermoeiend!

  Beantwoorden
 4. Mariska
  Mariska zegt:

  Maar even serieus, iemand die zó zeker van zijn zaak is vind ik vaak wel arrogant. Maar gewoon om het feit dat hij denkt dat hij alles kan, mag en is ook. Dat de keuze uiteindelijk bij jou ligt klopt en nog beter dat je er niet bent ingetrapt 😉

  Beantwoorden
 5. Nance
  Nance zegt:

  Zolang er vrouwen blijven zijn die een tweederangs lovelife accepteren zal er genoeg werkgelegenheid zijn voor de playa’s.
  Ieder z’n ding, zolang het scharrelen without feelings betreft. Zodra d’r gevoel in ’t spel komt en de dame in kwestie gekwetst, geplayed en ook figuurlijk genaaid wordt – dan sluit ik me aan bij Noek.. Playa’s moeten dood.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *