Happy single?

‘Oh ik vind het heerlijk! Echt, ik wil niks anders meer! Ik kan doen en laten wat ik wil, ik hoef met niks of niemand rekening te houden….. blablablablabla’

Bla, ja. Je kent het wel. Die enthousiaste types die met die hysterische cliche’s strooien. Ik geloof er niks van. Mensen die iets heel hard roepen en maar beargumenteren en herhalen, vertrouw ik niet. Die liegen gewoon, punt. Ze proberen heel hard iedereen te overtuigen van iets wat helemaal niet zo is, henzelf in de eerste plaats.

Single zijn. Rare term. Het is zo dubbel. Ja leuk, ongebonden zijn, niet met zijn stinksokken opgescheept zitten, gewoon je beenhaar zonder berouw zes weken laten groeien, spontane plannen maken (bestaat dat eigenlijk?) zonder rekening te hoeven houden met. Je aankopen niet hoeven verantwoorden, geen jaloersige en claimende praktijken. Het scheelt ook veel verplichte verjaardagen en etentjes bij vrienden en familie. Dat wel.

Maar je gaat mij niet vertellen dat deze blije staat van eeuwige duur is. Op een gegeven moment baal je gewoon. Weer alleen naar huis, alleen naar bed, alleen opstaan. Die lieve vriendinnen gaan ook weer gewoon huiswaards (naar vriendjes bijvoorbeeld). Je 1,5 huisdier luistert niet eens meer naar je gezeik. Die klote vuilniszakken ook altijd, om maar een praktisch punt te noemen. Overal waar je komt is alles gericht op stelletjes. Overal waar je komt zwermt het van de stelletjes. Die net even die affectie tonen die jij ook van een ander wil. Dat hij met haar knopen speelt terwijl ze praten. Die blik van verstandhouding die ze elkaar toewerpen in een kamer gevuld met anderen. Die kleine, speciale, intieme dingen. Die een relatie, een relatie maken (mits deze gezond is, want relaties zijn allesbehalve zaligmakend). Dat wil jij ook. Daarom ben jij, als zogenaamde happy single, zoveel op stap en aan het daten en weet iedereen hoe leuk jij bent en ook beschikbaar. Hetzelfde plaatje blijf zich herhalen. De naald wordt stroef. Dit is niet leuk meer. Jij wil gewoon samen een elpee worden. De eeuwigdurende soundtrack maken van een gelukkige, complete, perfecte relatie. Lekker geforceerde metaforen, ik lijk potverdikkie James Worthy wel.

Single zijn is dus gewoon een tussenfase. Onvrijwillig ook nog. Happy singles? Ik ken ze niet.

24 antwoorden
 1. Elise!
  Elise! zegt:

  Ben op dit moment heel erg happy single. Ik geniet inderdaad van de vrijheid en alle bovengenoemde cliché’s. Maar ik weet dat het geen jaaaaren moet gaan duren. Op een gegeven moment wordt het rondscharrelen en feesten een beetje eentonig en als het écht lang duurt zelfs een beetje zielig. Doet u mij maar een fijne vent. Niet nu, maar gewoon, over een tijdje.

  Beantwoorden
  • Anouk
   Anouk zegt:

   En dan geven die los-vast meneertjes je ook nog eens hoofdpijn…waar is het dan allemaal goed voor he? 🙂 Ik denk dat je in de 1e fase van het single-zijn zit. Daar ben ik lang en breed voorbij. Misschien wel goed om die fasen eens te omschrijven 🙂

   Beantwoorden
 2. Nance
  Nance zegt:

  Eerlijk is eerlijk, ik ben al zo lang single, m’n album komt niet af (thanks to Brainpower) – maar.. ik ben het al zo lang gewend, dat ik stiekem eigenlijk ook geen relatie wil – en ook wel – en ook niet – en ook wel… Ik wil eigenlijk geen lasten van ‘n relatie. M’n leven nu is eigenlijk veels te leuk om ‘t door gezeur te laten verpesten. On the other hand, natuurlijk wil ik heel graag een man, just for me.
  Maar dan dit keer wel zonder hoofdpijn. En da’s niet vaak mogelijk..

  Dus ik ben er nog niet over uit! ik wil WEL een relatie maar hij moet me niet claimen.. help? 😀

  Beantwoorden
  • Anouk
   Anouk zegt:

   Haha @ jouw Nederhopquotes. Lekker! Ik heb het eerder ook al geschreven: ik denk dat ik heel veel moeite zou hebben mijn tijd en ruimte te delen. Maar daar kom je wel overheen. Ik zou trouwens ook willen zeggen: maar een relatie hoeft toch geen claimen en hoofdpijn in te houden, maar ik houd semi-wijselijk semi mijn mond 😉

   Beantwoorden
 3. annemieke
  annemieke zegt:

  gek he, dat als je in een relatie zit je af en toe wel eens jaloers word als je de berichten leest van je single vriendinnen, maar als je single bent je verlangend naar de relaties kan kijken 😛

  Beantwoorden
 4. Véronique
  Véronique zegt:

  Dit artikel maakt me sad. Het is net uit met mijn vriend, en je hebt gelijk, single zijn is niet leuk, maar ik die relatie ging ook niet. Ik heb dus voor nu even geen keuze, het moet maar. Nu al zin in een volgende relatie, ook al weet ik dat ik niet iemand ben die van de een naar de ander springt.

  Beantwoorden
  • Anouk
   Anouk zegt:

   Ahhh Véronique, I feel for ya. Moedige keuze, als iets niet gaat moet je eruit durven stappen. Misschien is het dat het nu even niet werkt maar later wel, maar sowieso heb je plek gemaakt voor ook heeeel veel leuke en mooie belevenissen, geloof mij maar!

   Beantwoorden
 5. Marloes
  Marloes zegt:

  Ik ken zoveel mensen die in een relatie zitten maar ongelukkig zijn, omdat ze niet single willen zijn.
  Dan ben ik liever alleen.

  Beantwoorden
  • Anouk
   Anouk zegt:

   Die ken ik ook, heel veel zelfs. De truc is om in de basis gelukkig met jezelf te zijn. En weten wat je wilt en niet wilt. Gelukkig kan je ook gelukkig samen zijn!

   Beantwoorden
 6. L.
  L. zegt:

  Goed geschreven! 😉 en sowieso waar.
  Ik ben op je blog gekomen via veracamilla.nl, echt een leuke site 😉
  Ga ik zeker vaker bekijken!

  Beantwoorden
 7. carlijn
  carlijn zegt:

  ik ben al 18 jaar single (:$)
  de reden voor de afgelopen jaren is waarschijnlijk door het feit dat ik mezelf wijs maak dat ik het niet nodig heb, dat ik er geen tijd voor heb en dat ik gewooon degene nog niet ben tegen gekomen ( jaa dat laatste ondanks het feit dat ikw eet dat relaties ook weer uit kunnen.)

  het is bij mij altijd:
  – hij vind mij leuk/ ik vind hem niks
  – ik vind hem leuk/ hij zit mij niet staan
  – hij woont te ver weg
  – hij blijkt na een aantal leuke(lees: spannende) msngesprekken toch een vriendin te hebben….

  ik begin de moed op te geven. mjaa zoals ik mezelf altijd wijs maak: ik heb het niet nodig, ben sowieso een gelukkig mens =D
  xx

  Beantwoorden
 8. Kokosnoot
  Kokosnoot zegt:

  Dit klopt, ik ben een unhappy single :(. Ik ben 18, heb nog nooit gezoend, nog nooit verliefd geweest en heel kort een vriendje gehad waarbij ik merkte dat ik helemaal niet verliefd op hem was, maar hem alleen wel leuk vond omdat hij de eerste jongen ooit was die op die manier interesse in mij toonde…ik voel me een beetje f*cked up. T_T
  Ik zou gewoon willen dat ik niet zo’n groentje was, want iedereen heeft het constant over sex op de uni en alles, en dan zit je daar van: …..
  En misschien hangt het ook gewoon samen met dat ik (tot nu toe) de alcohol niet lekker vind, en doordat ik dus altijd nuchter ben op feestjes er geen reet gebeurt…I don’t know. Maar ik voel me wel ongelukkig door. Soms denk ik: misschien moet ik gewoon een keer een gigolo bezoeken ofzo.
  (Ja sorry voor m’n gemauw onder dit artikel, want ik vond het artikel zelf wel geniaal hoor!).

  Beantwoorden
  • Thamar
   Thamar zegt:

   Kokosnoot, zoals Marloes al zegt: voor alles is een tijd. Je hoeft je zeker geen zorgen te maken dat je ‘al’ 18 bent. Je bent nog jong zat, er is nog zoveel tijd. Ook voor jou is een tijd enneh, 18 is echt niet zo oud! Iedereen kletst erover, dat is ook vervelend als je niet mee kan praten, maar ergens moet je ook blij zijn, want zonder seks is het leven zo makkelijk! Aan elk nadeel zit z’n voordeel. Geen seks, geen verliefdheden, geen vervelende mannen, geen hoofdpijn! Jij hebt nog tijd zat! Laat je niet gekmaken dat je het allang had moeten doen, want als je iets niet MOET is het seks hebben wel. Of zoenen voor that matter. Jouw tijd komt wel 😉

   Beantwoorden
 9. Marloes
  Marloes zegt:

  Kokosnoot, relax, 18 is nog zo jong! volgens mij heb ik voor het eerste gezoend toen ik 19 of 20 was. Het komt echt wel, écht. Ik dacht er ook zo over als jij, maar maak je geen zorgen. Hoewel een wijntje de boel wel wat losser maakt 😉

  Beantwoorden
 10. Anouk
  Anouk zegt:

  Oh heel herkenbaar hoor, Kokosnoot! Maar je bent 18…. je hebt alle tijd van de wereld. Op mijn 18e had ik ook nog niet al te veel spannends beleefd, en dacht ik dat dat ook nooit zou gebeuren. Jammer, want achteraf weet ik dat al die onzekerheden voor niks waren. Zit jezelf niet teveel daarmee in de weg du! Komt vanzelf, vooral niets forceren of denken dat er iets aan je scheelt!

  Ook niet denken dat je beschonken moet zijn om leuk te zijn of leuke dingen mee te maken… juist niet. Ik houd ook absoluut niet van alcohol, is niks mis mee!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *