VROUWEN ZIJN GEK

Als je het wilde ontkennen dan ben jij waarschijnlijk nóg gekker. Wij vrouwen zijn gestoord. Als het over onze emoties gaat zijn wij waarschijnlijk het sterkste maar ook gelijk het, het spijt me, zwakste volk. De mannen zijn het middelste volk, medium, niet zwak, niet sterk, gewoontjes. Ja, omdat wij zulke sterke emoties hebben en het over het algemeen altijd uiten (of dat nou via lyrics gaat of via een gevecht met je kussen) zijn mannen misschien een beetje geintimideerd. We geven toch een moment een kijkje in ons hoofd. Dat is toch beangstigend? Vooral als je soms zelf helemaal de weg kwijtraakt in je hoofd. Hoe ga je hem daardoor heen begeleiden?

Maar waar we waarschijnlijk nog gekker in zijn is in het feit hoe we met elkaar omgaan. Als vriendinnen, klasgenoten, collega’s. Gewoon als een zogenaamde “eenheid” staan wij naast elkaar. Wij vrouwen moeten dat doen. Toch merk je dat er veel geroezemoes is tussen alle vrouwen. Als man zijnde moet je dat gemerkt hebben. Er zullen zelfs vrouwen naar je toegekomen zijn om over buurvrouw Bep of collega Miep te praten.

Het is apart hoe vrouwen opereren. Zelden zullen er vrouwen zijn die je rechtstreeks in je gezicht zeggen wat ze van je vinden. Dat gaat altijd via via. Dit komt misschien omdat vrouwen vaak liever de vrede bewaren. Natuurlijk zullen er altijd die vrouwen zijn die dat wel gewoon doen. Die je wel gewoon op je plaats zetten. Maar vooralsnog veel minder dan diegene die het via via doen. Naast dat vrouwen bijzonder sluw te werk gaan zijn vrouwen ook nog eens veroordelend. Ja, ook ik. Een vrouw zal veel sneller en vaker een andere vrouw een slet noemen dan een man. Volgens mij doen wij dit om ons beter te voelen over onszelf. Want als zij een slet is en ik niet, maar ik ben wel een tikje losbandig, dan denk ik dat ik zelf geen slet ben. Ik heb er immers altijd nog minder gehad dan haar. Naast het veroordelende zijn we dus ook nog eens altijd bezig met vergelijken. Zij heeft het mooier en beter dan ik. Zij heeft een leuke baan, opleiding of schitterende kinderen. Als we gaan vergelijken dan worden we jaloers. Soms ziekelijk, soms gezond. Ik ben er van overtuigd dat er zoiets bestaat als gezonde jaloezie, dat is een jaloezie die je er toe drijft om je doelen te behalen. Dat is prima. Ziekelijke jaloezie is gevaarlijk. Als mensen ziekelijk jaloers zijn zullen ze je niks gunnen. Zullen in hun vuistje lachen als je faalt. Dat is misschien de meest voorkomende soort. Vrouwen zijn immers sluw en gemeen. En toch willen we het liefst één grote eenheid vormen. Alle-vrouwen-zijn-gelijk-campagnes voeren en ‘gezonde’ rondingen zijn niets om je voor te schamen. Van medium tot XXXL joelt mee. “Het is waar, het klopt” hoor je om je heen roepen. Maar zodra de één iets heeft wat de ander wilt, start het gedonder.

Tja, mannen die vrouwen willen begrijpen. Ik wens jullie succes, want heel veel vrouwen op deze wereld begrijpen zichzelf niet eens.

(Nee.. jij niet.. JIJ bent anders )

6 antwoorden
 1. Tatjana
  Tatjana zegt:

  Algemeen bekend, vrouwen zijn slangen, niet alleen towards mannen, maar ook onder elkaar. Ook ik oordeel snel, ook ik roddel ik, het leven zou veel te saai zijn zonder eens een lekkere roddel, sneer of oordeel.

  Moet kunnen, op z’n tijd.

  Beantwoorden
 2. des
  des zegt:

  fieuw. gelukkig ben ik anders. toevallig, k heb er ook een stukje over klaarstaan in mijn drafts. over die vrouwen die zulke leuke fijne opmerkingen kunnen maken. Ken je ze? “zo zo, moet jij niet nodig gaan afvallen?” Dat soort wijven.

  Beantwoorden
 3. Anja
  Anja zegt:

  Goed stuk. Vrouwen kunnen ontzettende, gemene bitches zijn onderling, maar vaak poeslief naar mannen toe. Ik weet helaas uit eigen pijnlijke ervaringen hoe ver sommige vrouwen gaan, zeker als het om mannelijke aandacht gaat… Sommigen gaan zowat over lijken, of vernederen je waar je bij staat.

  Ben het alleen geheel niet eens dat vrouwen het nooit in je gezicht zeggen. Bij mij deden sommigen dit op meedogenloze wijze, bijna onmenselijk. Ik hoop dat deze vrouwbaksels zichzelf eens flink tegenkomen…
  Zelf heb ik een paar beste vriendinnen, een hoop vrienden en een superlieve man. Dat is heel wat. Van bitches hou ik me zo ver mogelijk, helaas lukt dat niet tijd, maar doe wel mijn best!

  Beantwoorden
 4. Anouk
  Anouk zegt:

  Vervelend dat je zulke rotte ervaringen hebt gehad, Anja! Gelukkig ken je ook de andere kant, namelijk lieve vrienden en vriendinnen en een leuke man. Ik denk dat je het goed doet, namelijk: van negativiteit wegblijven. Dan snappen mensen ook snel genoeg dat er bij jou niets te halen valt wat dat betreft.

  Beantwoorden
 5. Richard
  Richard zegt:

  Vrouwen zijn kinderen die doen alsof ze volwassen zijn.(emotioneel en onrationeel)

  Diep van binnen willen ze dat er iemand voor ze zorgt. zodat ze zich nergens zorgen over hoeven te maken. behalve hun nageslacht en hun directe sociale groep. De meeste vrouwen willen helemaal niet werken. En al helemaal niet in een groep met andere vrouwen die ze eigenlijk niet mogen maar ivm werk toch mee moeten samenwerken.

  Als je je als man af vraagt hoe veel smerige manipulerende vieze achterbakse spelletjes vrouwen spelen.. ga dan maar is in een kantoor werken waar bijna alleen vrouwen werken.

  Nu zijn er altijd uitzonderingen op de regel. Alleen ik ben ze nog niet tegengekomen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *