WAT NU?

Doordat ik Darryl probeer te negeren in mijn hoofd, maar continu spreek op de ping heeft het niet zoveel zin. Mijn gedachten afleiden dan? Moet kunnen. Daten dus. Ja. Ik ben toe aan een date. Ik ben toe aan een man die mij het hof maakt, al is het maar voor een avondje uit eten. Of iets anders, maar geen bioscoop.

Alleen zijn er enkele kleine probleempjes waar ik tegenop loop. Met wie? Hoe ga ik daten? Ik ga met niet inschrijven op datingsites. Dat heb ik ooit gedaan als project voor Girls in the City. Alles wat bij mij matchte was alles wat niet bij mij matchte (lees: lelijk, te dun, sufferds). Sorry. Datingsites zijn keihard en ik ook. Enthousiast heb ik dan ook nee gedrukt op alle profielen. Het scheelt natuurlijk ook dat ik niet echt opensta om zo in contact te komen met een man. Vraag me niet waarom, want ik heb alle profielensites gehad die in je hoofd op kunnen komen. Alleen, ik heb nog nooit gedate via internet. Oh, wacht ik lieg. Dat bleek dus uiteindelijk ook een flinke fail. Via Twitter bleek het ook niet helemaal je-van-het te zijn. Pff, ik geloof er niet meer in. Waar is de tijd gebleven dat je die ene prachtige man tegenkwam in de supermarkt? Of in de club? Het lijken tegenwoordig allemaal wel luie donders geworden zijn. Wordt er niet meer gejaagd? Het enige wat een man nu nog aan je vraagt is of je ping hebt. Als je die blijkt te hebben is het al gewonnen. Daaag! Ik heb dus nooit ping. Ook al kunnen ze me zien pingen.

Hoe ga ik dan daten? Wachten tot het zomer is, zodat alle heerlijke mannen weer uit hun grot komen klimmen? Ik weer op m’n lekkerst ben met mijn diva-zonnebril op mijn neus en cocktail in mijn linkerhand en een sigaret in de andere? Wachten tot ik uit mijn winterdepressie ben geklommen en wachten tot ik aangesproken door die ene man die ik altijd in de metro zie met die dreadlocks zo lang dat ik er spontaan van begin te kwijlen. Nu weer overigens, heeft iemand een teiltje? Zoveel vragen, zo weinig oplossingen. Alhoewel, de oplossingen zullen er vast wel zijn, maar zijn het de juiste? Of ben ik te moeilijk, te lastig, te kieskeurig hoe ik mannen wil ontmoeten?

Bang om mensen zelf aan te spreken ben ik niet. Alleen nu komt het eigenlijke probleem: ik heb het gevoel alsof ik Darryl bedonder? How lame can i get? Serieus, op het moment dat ik dat typ kan ik mezelf wel voor m’n kop slaan. Ik wil ook bijna op backspace drukken, maar laat maar. Het is nu eenmaal zo. Alsof ik verbonden ben aan hem. Niet dus. Ik stel me weer eens aan. Daten, daar had ik het over. Niet over Darryl. Laat ik hem eens voor het gemak vergeten. Haast onmogelijk, toch ga ik het proberen. Even mijn kop houden. Gewoon even stil over die man die ik (niet) wil.

Opnieuw: daten. Hoe ga ik daten. Hyves heb ik niet. Partypeeps ben ik al eeuwen niet meer geweest en ik moet zeggen dat die site mij ook niet vrolijk stemt. Datingsites zitten mannen waarvan ik enthousiast wordt om nee te klikken. Ik word er een beetje gemeen van. Ik vind het leuk om weer eens op nee te klikken. Dat lijkt me geen goede instelling. Twitter is toch wel de enige manier om in deze gure dagen aan een leuke kerel te komen. Het probleem is dus: wie? Ga ik alles volgen wat ik lekker vind in de hoop dat ze me terugvolgen. Met gekruisde vingers hopen dat hij niet dom is? Bidden dat hij humor heeft? En als hij dat allemaal heeft, die DM sturen? Nee, dat wordt geen date. Even serieus, dat weet ik zelf natuurlijk ook wel. Dat wordt een twuck, een Twitterfuck. Jezus allemachtig, ik ben een date-dombo. Ik ben ook nog maar één keer in mijn leven écht op date geweest en dat was dus een regelrechte ramp. Mijn eerste dat in mijn leven was onzin. Opeens vind ik het niet zo gek dat ik er geen vertrouwen in heb.

Alhoewel, een twuck kan best wel even mijn gedachten afleiden van die man waarvan ik zijn naam tot 1 januari niet meer mag noemen in een artikel. Het is alleen dan hopen dat ik niet te maken heb met een knakworst. Of een sukkel. Of iemand die uiteindelijk nooit tijd heeft (lees: terugkrabbelt). Oh help, ik moet events afgaan. Ik moet mijn hoofd laten zien waar mensen komen. Zelfs in de winter. Zucht.. here we go.wish me luck.

11 antwoorden
 1. Duaa
  Duaa zegt:

  Vergeet internet daten! Gebruik je netwerk. Vrienden van vrienden heb je zat! Plus jullie hebben dezelfde vrienden dus dat is al iets in gemeen hebben!
  Mingle tijdens verjaardagsfeestjes of vraag een vriendin om een vriend van haar vriend mee te nemen op double date!

  Beantwoorden
 2. amine
  amine zegt:

  ik snap niet waarom je niet gewoon voor die darryl gaat. Wat is het ergste dat kan gebeuren dat hij geen relatie ziet zitten nou jammer dan dan niet dan zit je gewoon op hetzelfde punt zit als je nu zit en moet je een date zoeken

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *